Airiškas obuolių pyragas
4.4 (12 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Obuolių pyragai yra vieni populiariausių ir mylimiausių. Tokiems pyragams ingredientai yra gana prieinami, jie iškepa lengvai ir gana greitai. Airijoje šis pyragas dažniausiai patiekiamas su kremu. Kepti su obuoliais visada skanu, nes obuoliai gaminiams suteikia išskirtinio aromato ir sultingumo. Daugelyje šalių kepiniai su obuoliais yra vieni populiariausių. Kalbant apie mane, airiškas obuolių pyragas yra vienas iš gerai žinomos šarlotės variantų.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Vaisiai /
# Pieno produktai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Obuoliai3~4 vnt
-
Kvietiniai miltai350 gramų
-
Sviestas150 gramų
-
Cukrus250 gramų (200
-
Pienas150 mililitrai
-
Kiaušinis2 vnt
-
Druska1 žiupsnelis
-
Kepimo milteliai2 arbatiniai šaukšteliai
-
Aliejus1 šaukštas
-
Vanilinis cukrus0.5 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Išsijotus miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos, sudėkite sviestą ir sutrinkite į trupinius. Įpilkite cukraus (įprasto ir vanilinio).
-
2. Obuolius nulupkite ir supjaustykite šiek tiek didesniais nei vidutiniais kubeliais.
-
Reklama
-
3. Į sviesto-miltų trupinius suberkite obuolius.
-
4. Viską kruopščiai išmaišykite. Svarbu, kad miltų komponentas būtų tolygiai paskirstytas obuoliuose.
-
Reklama
-
5. Į nedidelį dubenį įmuškite du kiaušinius ir įpilkite 150 ml. pieno.
-
6. Kiaušinius sumaišykite su pienu, viską lengvai išplakite šakute iki vientisos masės.
-
Reklama
-
7. O dabar kiaušinių mišinį supilame į obuolius su trupiniais. Greitai išmaišykite.
-
8. Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi, lygiu sluoksniu paskleiskite storą obuolių tešlą. Viršų pabarstykite cukrumi.
-
Reklama
-
9. Pyragą kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50-60 minučių. Iškepimą patikrinkite mediniu dantų krapštuku.
-
10. Išimkite pyragą iš formos ir atvėsinkite. Supjaustykite gabalėliais ir patiekite.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.4/5 (12 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama