Airiškas obuolių pyragas

Airiškas obuolių pyragas

4.4 (12 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val. 30 min.

Apie receptą

Obuolių pyragai yra vieni populiariausių ir mylimiausių. Tokiems pyragams ingredientai yra gana prieinami, jie iškepa lengvai ir gana greitai. Airijoje šis pyragas dažniausiai patiekiamas su kremu. Kepti su obuoliais visada skanu, nes obuoliai gaminiams suteikia išskirtinio aromato ir sultingumo. Daugelyje šalių kepiniai su obuoliais yra vieni populiariausių. Kalbant apie mane, airiškas obuolių pyragas yra vienas iš gerai žinomos šarlotės variantų.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai / # Pieno produktai / # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Obuoliai
    3~4 vnt
  • Kvietiniai miltai
    350 gramų
  • Sviestas
    150 gramų
  • Cukrus
    250 gramų (200
  • Pienas
    150 mililitrai
  • Kiaušinis
    2 vnt
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Kepimo milteliai
    2 arbatiniai šaukšteliai
  • Aliejus
    1 šaukštas
  • Vanilinis cukrus
    0.5 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
  • Išsijotus miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos, sudėkite sviestą ir sutrinkite į trupinius. Įpilkite cukraus (įp...
    1. Išsijotus miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos, sudėkite sviestą ir sutrinkite į trupinius. Įpilkite cukraus (įprasto ir vanilinio).
  • Obuolius nulupkite ir supjaustykite šiek tiek didesniais nei vidutiniais kubeliais.
    2. Obuolius nulupkite ir supjaustykite šiek tiek didesniais nei vidutiniais kubeliais.
  • Reklama
  • Į sviesto-miltų trupinius suberkite obuolius.
    3. Į sviesto-miltų trupinius suberkite obuolius.
  • Viską kruopščiai išmaišykite. Svarbu, kad miltų komponentas būtų tolygiai paskirstytas obuoliuose.
    4. Viską kruopščiai išmaišykite. Svarbu, kad miltų komponentas būtų tolygiai paskirstytas obuoliuose.
  • Reklama
  • Į nedidelį dubenį įmuškite du kiaušinius ir įpilkite 150 ml. pieno.
    5. Į nedidelį dubenį įmuškite du kiaušinius ir įpilkite 150 ml. pieno.
  • Kiaušinius sumaišykite su pienu, viską lengvai išplakite šakute iki vientisos masės.
    6. Kiaušinius sumaišykite su pienu, viską lengvai išplakite šakute iki vientisos masės.
  • Reklama
  • O dabar kiaušinių mišinį supilame į obuolius su trupiniais. Greitai išmaišykite.
    7. O dabar kiaušinių mišinį supilame į obuolius su trupiniais. Greitai išmaišykite.
  • Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi, lygiu sluoksniu paskleiskite storą obuolių tešlą. Viršų pabarstykite cukrumi.
    8. Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi, lygiu sluoksniu paskleiskite storą obuolių tešlą. Viršų pabarstykite cukrumi.
  • Reklama
  • Pyragą kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50-60 minučių. Iškepimą patikrinkite mediniu dantų krapštuku.
    9. Pyragą kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50-60 minučių. Iškepimą patikrinkite mediniu dantų krapštuku.
  • Išimkite pyragą iš formos ir atvėsinkite. Supjaustykite gabalėliais ir patiekite.
    10. Išimkite pyragą iš formos ir atvėsinkite. Supjaustykite gabalėliais ir patiekite.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.4/5 (12 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai