Agurkų marinavimas

Agurkų marinavimas

5 (4 įvertinimai)

6-8 Porcijos
3 val.

Apie receptą

Vasara daržo gėrybių laikas. Ir nėra nieko skaniau už marinuotus agurkus, tą gali patvirtinti kiekvienas daržininkas! Šiame recepte aš jums pasakysiu, kaip juos marinuoju 1,5 litro stiklainyje.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Agurkai
    900~1000 gramų
  • Actas 9%
    1,5 šaukštai
  • Druska
    1,5 šaukštai
  • Cukrus
    1 šaukštas
  • Prieskoniai (daržovių marinavimui)
    1~2 šaukštai
  • Česnakai
    4
  • Juodieji pipirų grūdeliai
    4~5 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus.
    1. Paruoškite visus ingredientus.
  • Kruopščiai nuplaukite agurkus, tada 2 valandas pamirkykite švariame vandenyje.
    2. Kruopščiai nuplaukite agurkus, tada 2 valandas pamirkykite švariame vandenyje.
  • Reklama
  • Pusę prieskonių ir česnako padėkite ant iš anksto sterilizuoto stiklainio dugno.
    3. Pusę prieskonių ir česnako padėkite ant iš anksto sterilizuoto stiklainio dugno.
  • Sandariai dėkite agurkus iki pusės į stiklainį. Tada sudėkite antrą prieskonių dalį ir česnaką. Sukraukite likusius agurkus.
    4. Sandariai dėkite agurkus iki pusės į stiklainį. Tada sudėkite antrą prieskonių dalį ir česnaką. Sukraukite likusius agurkus.
  • Reklama
  • Puode užvirkite 750 ml. vandens. Supilkite į stiklainį, uždenkite ir palikite 5–8 minutes. Šiuo  vėl užvirkite kitą vandens partiją.
    5. Puode užvirkite 750 ml. vandens. Supilkite į stiklainį, uždenkite ir palikite 5–8 minutes. Šiuo vėl užvirkite kitą vandens partiją.
  • Iš stiklainio nupilkite skystį (beveik visą), užpilkite actu, įberkite druskos ir cukraus. Tada užpilkite iš naujo verdančio vandens.
    6. Iš stiklainio nupilkite skystį (beveik visą), užpilkite actu, įberkite druskos ir cukraus. Tada užpilkite iš naujo verdančio vandens.
  • Reklama
  • Užsukite dangtį, apverskite stiklainį, apvyniokite rankšluosčiu ir palikite atvėsti.
    7. Užsukite dangtį, apverskite stiklainį, apvyniokite rankšluosčiu ir palikite atvėsti.
  • Skanaus!
    8. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (4 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai