Agurkų marinavimas

Agurkų marinavimas

5 (4 įvertinimai)

6-8

Porcijos

3 val.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Vasara daržo gėrybių laikas. Ir nėra nieko skaniau už marinuotus agurkus, tą gali patvirtinti kiekvienas daržininkas! Šiame recepte aš jums pasakysiu, kaip juos marinuoju 1,5 litro stiklainyje.

Receptai pagal ingridientus: # Daržovės
  • Reikalingi ingredientai:

  • Agurkai
    900~1000 gramų
  • Actas 9%
    1,5 šaukštai
  • Druska
    1,5 šaukštai
  • Cukrus
    1 šaukštas
  • Prieskoniai (daržovių marinavimui)
    1~2 šaukštai
  • Česnakai
    4
  • Juodieji pipirų grūdeliai
    4~5 vnt
  • Kaip pagaminti

  • Agurkų marinavimas
    1. Paruoškite visus ingredientus.
  • Agurkų marinavimas
    2. Kruopščiai nuplaukite agurkus, tada 2 valandas pamirkykite švariame vandenyje.
  • Agurkų marinavimas
    3. Pusę prieskonių ir česnako padėkite ant iš anksto sterilizuoto stiklainio dugno.
  • Agurkų marinavimas
    4. Sandariai dėkite agurkus iki pusės į stiklainį. Tada sudėkite antrą prieskonių dalį ir česnaką. Sukraukite likusius agurkus.
  • Agurkų marinavimas
    5. Puode užvirkite 750 ml. vandens. Supilkite į stiklainį, uždenkite ir palikite 5–8 minutes. Šiuo vėl užvirkite kitą vandens partiją.
  • Agurkų marinavimas
    6. Iš stiklainio nupilkite skystį (beveik visą), užpilkite actu, įberkite druskos ir cukraus. Tada užpilkite iš naujo verdančio vandens.
  • Agurkų marinavimas
    7. Užsukite dangtį, apverskite stiklainį, apvyniokite rankšluosčiu ir palikite atvėsti.
  • Agurkų marinavimas
    8. Skanaus!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Šaltinis: povar.ru
Rekomenduojami receptai