Agurkų marinavimas
5 (4 įvertinimai)
6-8 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Vasara daržo gėrybių laikas. Ir nėra nieko skaniau už marinuotus agurkus, tą gali patvirtinti kiekvienas daržininkas! Šiame recepte aš jums pasakysiu, kaip juos marinuoju 1,5 litro stiklainyje.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Agurkai900~1000 gramų
-
Actas 9%1,5 šaukštai
-
Druska1,5 šaukštai
-
Cukrus1 šaukštas
-
Prieskoniai (daržovių marinavimui)1~2 šaukštai
-
Česnakai4
-
Juodieji pipirų grūdeliai4~5 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Kruopščiai nuplaukite agurkus, tada 2 valandas pamirkykite švariame vandenyje.
-
Reklama
-
3. Pusę prieskonių ir česnako padėkite ant iš anksto sterilizuoto stiklainio dugno.
-
4. Sandariai dėkite agurkus iki pusės į stiklainį. Tada sudėkite antrą prieskonių dalį ir česnaką. Sukraukite likusius agurkus.
-
Reklama
-
5. Puode užvirkite 750 ml. vandens. Supilkite į stiklainį, uždenkite ir palikite 5–8 minutes. Šiuo vėl užvirkite kitą vandens partiją.
-
6. Iš stiklainio nupilkite skystį (beveik visą), užpilkite actu, įberkite druskos ir cukraus. Tada užpilkite iš naujo verdančio vandens.
-
Reklama
-
7. Užsukite dangtį, apverskite stiklainį, apvyniokite rankšluosčiu ir palikite atvėsti.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama