Agurkai garstyčių padaže

Agurkai garstyčių padaže

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
3 val.

Apie receptą

Labai sėkmingas agurkų konservavimo receptas. Konservavimui galite rinktis įvairių formų ir dydžių agurkus, nes juos supjaustysite apskritimais. Aštrūs ir aromatingi agurkai garstyčių padaže – puikus žiemos patiekalas tiems, kurie mėgsta neįprastus ir pikantiškus skonius. Garstyčios suteikia sūrymui šiek tiek aštrumo ir sodrumo, todėl agurkai traškūs, vidutiniškai aštrūs ir puikiai papildys tiek mėsos patiekalus, tiek paprastus garnyrus.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Agurkai
    2 kilogramai
  • Cukrus
    80 gramų
  • Augalinis aliejus
    100 mililitrų
  • Druska
    2 šaukštai
  • Sausos garstyčios
    1 šaukštas
  • Malti juodieji pipirai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Actas
    100 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus. Kruopščiai nuplaukite agurkus.
    1. Paruoškite visus ingredientus. Kruopščiai nuplaukite agurkus.
  • Visus agurkus supjaustykite plonais griežinėliais.
    2. Visus agurkus supjaustykite plonais griežinėliais.
  • Reklama
  • Į dubenį suberkite cukrų, druską, maltus juoduosius pipirus ir garstyčias.
    3. Į dubenį suberkite cukrų, druską, maltus juoduosius pipirus ir garstyčias.
  • Sumaišykite šiuos sausus ingredientus.
    4. Sumaišykite šiuos sausus ingredientus.
  • Reklama
  • Užpilkite juos actu ir augaliniu aliejumi.
    5. Užpilkite juos actu ir augaliniu aliejumi.
  • Išmaišykite.
    6. Išmaišykite.
  • Reklama
  • Sudėkite visus supjaustytus agurkus į didelį puodą, užpilkite garstyčių padažu ir išmaišykite. Uždenkite puodą dangčiu ir palikite ant st...
    7. Sudėkite visus supjaustytus agurkus į didelį puodą, užpilkite garstyčių padažu ir išmaišykite. Uždenkite puodą dangčiu ir palikite ant stalo apie 2 valandas.
  • Per šį laiką agurkai išleis daug sulčių.
    8. Per šį laiką agurkai išleis daug sulčių.
  • Reklama
  • Stiklainius ir dangtelius konservavimui iš anksto kruopščiai išplaukite soda. Į paruoštus stiklainius sudėkite agurkus ir marinatą.
    9. Stiklainius ir dangtelius konservavimui iš anksto kruopščiai išplaukite soda. Į paruoštus stiklainius sudėkite agurkus ir marinatą.
  • Uždenkite pripildytus stiklainius dangteliais, padėkite juos ant didelio puodo dugno, užpilkite vandeniu iki stiklainių pečių. Puodą su s...
    10. Uždenkite pripildytus stiklainius dangteliais, padėkite juos ant didelio puodo dugno, užpilkite vandeniu iki stiklainių pečių. Puodą su stiklainiais uždėkite ant vidutinės ugnies, palaukite, kol vanduo užvirs, ir sterilizuokite 20 minučių.
  • Reklama
  • Po to išimkite stiklainius iš puodo, dabar hermetiškai užsandarinkite juos dangteliais, apverskite, apvyniokite stora antklode ir palikit...
    11. Po to išimkite stiklainius iš puodo, dabar hermetiškai užsandarinkite juos dangteliais, apverskite, apvyniokite stora antklode ir palikite tokioje padėtyje per naktį.
  • Ryte agurkų stiklainius galima laikyti tamsioje, vėsioje vietoje.
    12. Ryte agurkų stiklainius galima laikyti tamsioje, vėsioje vietoje.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai