Aguonų pyragas su obuoliais

Aguonų pyragas su obuoliais

5 (2 įvertinimai)

8 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Aguonų kepinių gerbėjai niekada nepraleis šio recepto. O aguonų čia – didžiulis kiekis. Šis pyragas gali būti bet kokios formos ir su bet kokiais priedais. Reikės razinų, džiovintų abrikosų, džiovintų spanguolių ir obuolių. Geriau naudokite saldžių veislių obuolius arba padidinkite cukraus kiekį, jei mėgstate saldžiau. Apskritai, pagrindinis dalykas šiame pyrage yra didžiulis kiekis aguonų ir minimalus manų kruopų kiekis. Vandenį nuo garuose virtų aguonų geriau nupilti per sietelį. Tarkuotus obuolius reikia šiek tiek nuspausti, kad pyragas nebūtų permirkęs. Kad baltymai geriau išplaktų, jie turi būti šalti, įberkite šiek tiek druskos. Gero apetito!

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Aguonos
    250 gramų
  • Sviestas
    125 gramų
  • Manų kruopos
    100 gramų
  • Kiaušiniai
    5 vnt
  • Cukrus
    150 gramų
  • Razinos
    50 gramų
  • Džiovinti abrikosai
    50 gramų
  • Džiovintos spanguolės
    50 gramų
  • Kepimo milteliai
    2 arbatiniai šaukšteliai
  • Obuoliai
    300 gramų
  • Cukraus pudra
    3 arbatiniai šaukšteliai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir uždarykite dangtį. Palikite aguonas pusvalandžiui, o tada nupilkite likusį vandenį. Sudėkite į ma...
    1. Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir uždarykite dangtį. Palikite aguonas pusvalandžiui, o tada nupilkite likusį vandenį. Sudėkite į maišytuvo dubenį ir smulkinkite penkias minutes.
  • Minkštą sviestą sumaišykite su cukrumi ir išplakite iki purumo.
    2. Minkštą sviestą sumaišykite su cukrumi ir išplakite iki purumo.
  • Reklama
  • Dėti po vieną trynį, po kiekvieno išplakti iki vientisos masės.
    3. Dėti po vieną trynį, po kiekvieno išplakti iki vientisos masės.
  • Suberkite manų kruopas, aguonas, kepimo miltelius ir išmaišykite.
    4. Suberkite manų kruopas, aguonas, kepimo miltelius ir išmaišykite.
  • Reklama
  • Į mišinį suberkite spanguoles, razinas, susmulkintus džiovintus abrikosus ir tarkuotus obuolius.
    5. Į mišinį suberkite spanguoles, razinas, susmulkintus džiovintus abrikosus ir tarkuotus obuolius.
  • Baltymus išplakite iki stiprių putų ir švelniai iš apačios į viršų sumaišykite su aguonų tešla.
    6. Baltymus išplakite iki stiprių putų ir švelniai iš apačios į viršų sumaišykite su aguonų tešla.
  • Reklama
  • Formą patepkite aliejumi ir pabarstykite manų kruopomis. Perkelkite į ją tešlą ir išlyginkite. Kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 40-4...
    7. Formą patepkite aliejumi ir pabarstykite manų kruopomis. Perkelkite į ją tešlą ir išlyginkite. Kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 40-45 min., kol paruduos.
  • Atvėsinkite, pabarstykite cukraus pudra ir patiekite.
    8. Atvėsinkite, pabarstykite cukraus pudra ir patiekite.
  • Reklama
  • Gero apetito!
    9. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai