Aguonų pyragas su obuoliais
5 (2 įvertinimai)
Apie receptą
Aguonų kepinių gerbėjai niekada nepraleis šio recepto. O aguonų čia – didžiulis kiekis. Šis pyragas gali būti bet kokios formos ir su bet kokiais priedais. Reikės razinų, džiovintų abrikosų, džiovintų spanguolių ir obuolių. Geriau naudokite saldžių veislių obuolius arba padidinkite cukraus kiekį, jei mėgstate saldžiau. Apskritai, pagrindinis dalykas šiame pyrage yra didžiulis kiekis aguonų ir minimalus manų kruopų kiekis. Vandenį nuo garuose virtų aguonų geriau nupilti per sietelį. Tarkuotus obuolius reikia šiek tiek nuspausti, kad pyragas nebūtų permirkęs. Kad baltymai geriau išplaktų, jie turi būti šalti, įberkite šiek tiek druskos. Gero apetito!
-
Reikalingi ingredientai:
-
Aguonos250 gramų
-
Sviestas125 gramų
-
Manų kruopos100 gramų
-
Kiaušiniai5 vnt
-
Cukrus150 gramų
-
Razinos50 gramų
-
Džiovinti abrikosai50 gramų
-
Džiovintos spanguolės50 gramų
-
Kepimo milteliai2 arbatiniai šaukšteliai
-
Obuoliai300 gramų
-
Cukraus pudra3 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo eiga
-
1. Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir uždarykite dangtį. Palikite aguonas pusvalandžiui, o tada nupilkite likusį vandenį. Sudėkite į maišytuvo dubenį ir smulkinkite penkias minutes.
-
2. Minkštą sviestą sumaišykite su cukrumi ir išplakite iki purumo.
-
Reklama
-
3. Dėti po vieną trynį, po kiekvieno išplakti iki vientisos masės.
-
4. Suberkite manų kruopas, aguonas, kepimo miltelius ir išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Į mišinį suberkite spanguoles, razinas, susmulkintus džiovintus abrikosus ir tarkuotus obuolius.
-
6. Baltymus išplakite iki stiprių putų ir švelniai iš apačios į viršų sumaišykite su aguonų tešla.
-
Reklama
-
7. Formą patepkite aliejumi ir pabarstykite manų kruopomis. Perkelkite į ją tešlą ir išlyginkite. Kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 40-45 min., kol paruduos.
-
8. Atvėsinkite, pabarstykite cukraus pudra ir patiekite.
-
Reklama
-
9. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama