Agrastų uogienė su apelsinu ir bananu
5 (2 įvertinimai)
1 Porcija
14 val.
Apie receptą
Siūlau žiemai pasigaminti skanios saldžiarūgštės uogienės su švelniais bananų ir apelsinų aromato gabalėliais. Tai atliekama labai paprastai ir gana greitai. Puiki galimybė paįvairinti pasiruošimą! Uogienė neskysta, su apelsino ir banano gabalėliais. Kad bananas virimo metu neištižtų, imkite tankų su šiek tiek žalsva žievele. Agrastus reikia pradurti, kad uogos liktų nepažeistos.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Uogos /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Apelsinas1 vnt
-
Bananas2 vnt
-
Agrastai500 gramų
-
Cukrus500 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Nuplaukite uogas ir vaisius ir leiskite jiems išdžiūti.
-
2. Iš abiejų agrastų pusių nuimkite stiebus ir keliose vietose uogas persmeikite dantų krapštuku.
-
Reklama
-
3. Paruoštas uogas sudėkite į puodą ir apibarstykite cukrumi. Palikite viską vienai valandai, kad agrastai išleistų sultis.
-
4. Apelsinui nupjaukite žieveles, išpjaukite minkštimą, supjaustykite ir kartu su sultimis sudėkite į dubenį su uogomis.
-
Reklama
-
5. Bananą nulupkite, perpjaukite išilgai į dvi dalis ir skersai supjaustykite gabalėliais. Bananą sudėkite į dubenį.
-
6. Viską padėkite ant vidutinės ugnies ir viską užvirkite. Sumažinkite ugnį ir troškinkite uogienę, nugriebdami visas putas, 15 minučių, retkarčiais pamaišydami.
-
Reklama
-
7. Karštą uogienę nukelkite nuo ugnies ir sudėkite į sterilizuotus stiklainius. Uogienės stiklainius uždarykite, apverskite ir palikite, kol visiškai atvės, apie 12 valandų. Po to laikykite juos tamsioje, sausoje ir vėsioje vietoje.
-
8. Gerų ir skanių ruošinių!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama