Skumbrės salotos žiemai

Skumbrės salotos žiemai

5 (2 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Apetitą keliančios skumbrės salotos žiemai visada pravers, ypač kai nėra noro nieko gaminti. Salotos labai skanios ir apetiškos, patiks žuvies gaminių mėgėjams. Salotoms ruošti imsime šaldytą žuvį, naudosime sezonines, šviežias daržoves, taip pat paruošime salotas su naminėmis pomidorų sultimis, jei tokių nėra, naudokitės parduotuve. Salotos puikiai dera su ryžiais arba gali būti patiekiamos ir vienos.

Receptai pagal ingredientus: # Žuvis / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Skumbrė
    350 gramų (šaldyta)
  • Pomidorai
    2 vnt
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Morkos
    1 vnt
  • Saldžiosios paprikos
    1 vnt
  • Pomidorų sultys
    200 mililitrų
  • Augalinis aliejus
    50 mililitrų
  • Cukrus
    0,5 arbatinio šaukštelio
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
  • Actas 9%
    1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus.
    1. Paruoškite visus ingredientus.
  • Skumbres nulupkite, išvalykite vidų. Žuvį nuplaukite ir nusausinkite, supjaustykite vidutiniais gabalėliais.
    2. Skumbres nulupkite, išvalykite vidų. Žuvį nuplaukite ir nusausinkite, supjaustykite vidutiniais gabalėliais.
  • Reklama
  • Morkas nulupkite, nuplaukite ir inusausinkite. Sutarkuokite su vidutine tarka.
    3. Morkas nulupkite, nuplaukite ir inusausinkite. Sutarkuokite su vidutine tarka.
  • Svogūną nulupkite, nuplaukite ir nusausinkite. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais arba kubeliais.
    4. Svogūną nulupkite, nuplaukite ir nusausinkite. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais arba kubeliais.
  • Reklama
  • Pomidorus nuplaukite ir nusausinkite, supjaustykite kubeliais. Saldžiąsias paprikas nulupkite ir supjaustykite juostelėmis.
    5. Pomidorus nuplaukite ir nusausinkite, supjaustykite kubeliais. Saldžiąsias paprikas nulupkite ir supjaustykite juostelėmis.
  • Virkite skumbrę 15 minučių. Tada atsargiai išimkite žuvį ir leiskite šiek tiek atvėsti.
    6. Virkite skumbrę 15 minučių. Tada atsargiai išimkite žuvį ir leiskite šiek tiek atvėsti.
  • Reklama
  • Išrinkite žuvies kaulus ir supjaustykite mažais gabalėliais.
    7. Išrinkite žuvies kaulus ir supjaustykite mažais gabalėliais.
  • Įkaitiname keptuvę, supilame aliejų, dedame daržoves – morkas, svogūnus, paprikas ir pomidorus. Daržoves pakepinkite 5–7 minutes, į keptu...
    8. Įkaitiname keptuvę, supilame aliejų, dedame daržoves – morkas, svogūnus, paprikas ir pomidorus. Daržoves pakepinkite 5–7 minutes, į keptuvę sudėkite pomidorų padažą, troškinkite penkias minutes.
  • Reklama
  • Dabar sudėkite skumbrę į keptuvę, įberkite druskos, pipirų, cukraus.
    9. Dabar sudėkite skumbrę į keptuvę, įberkite druskos, pipirų, cukraus.
  • Viską išmaišykite ir troškinkite salotas 30 minučių, baigiant troškinti įpilkite acto ir išjunkite ugnį.
    10. Viską išmaišykite ir troškinkite salotas 30 minučių, baigiant troškinti įpilkite acto ir išjunkite ugnį.
  • Reklama
  • Išdėliokite salotas į sterilius stiklainius, sandariai užsukite ir apverskite aukštyn kojomis, apvyniokite antklode ir palikite parai. Sa...
    11. Išdėliokite salotas į sterilius stiklainius, sandariai užsukite ir apverskite aukštyn kojomis, apvyniokite antklode ir palikite parai. Salotas laikykite sandėliuke.
  • Skanaus!
    12. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai