Suplėšytas lavašo pyragas

Suplėšytas lavašo pyragas

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
30 min.

Apie receptą

Greičiausias pyragas, kurį galite pasigaminti namuose, yra plėšytas lavašo pyragas. Įdarui naudokite kelių rūšių sūrį ir šviežius krapus arba petražoles. Pyragą galite pasiimti su savimi į kelionę, į pikniką, į darbą. Ypač dera su karšta arbata su citrina, nes yra šiek tiek sūroko skonio. Galite naudoti bet kokio tipo ir veislės sūrį, kuris lengvai lydosi: mocarelą, fetą, suluguni.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Lavašas
    2 vnt (lapai)
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Varškė
    120 gramų
  • Kietasis sūris
    120 gramų
  • Petražolės
    0,5 saujos
  • Druska
    2 žiupsneliai
  • Augalinis aliejus
    1 arbatinis šaukštelis (formos sutepimui)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite išvardytus ingredientus.
    1. Paruoškite išvardytus ingredientus.
  • Kietąjį sūrį sutarkuokite smulkia tarka į gilų indą. Įmuškite ten porą kiaušinių, įberkite bet kokio riebumo varškės ir druskos. Nuplauki...
    2. Kietąjį sūrį sutarkuokite smulkia tarka į gilų indą. Įmuškite ten porą kiaušinių, įberkite bet kokio riebumo varškės ir druskos. Nuplaukite ir susmulkinkite šviežias petražoles ir suberkite į dubenį su likusiais ingredientais. Viską atsargiai išmaišykite.
  • Reklama
  • Lavašą rankomis suplėšykite į vidutinio dydžio gabalėlius. Įmaišykite sūrio įdarą.
    3. Lavašą rankomis suplėšykite į vidutinio dydžio gabalėlius. Įmaišykite sūrio įdarą.
  • Sutepkite kepimo formą augaliniu aliejumi ir sudėkite į ją visą masę. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir įdėkite į ją kepimo skardą....
    4. Sutepkite kepimo formą augaliniu aliejumi ir sudėkite į ją visą masę. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir įdėkite į ją kepimo skardą. Pyragą kepkite apie 15–20 minučių – daugiau nereikia, nes jis gaminamas iš jau paruoštų produktų. Svarbiausia, kad sūrio įdaras išsilydytų.
  • Reklama
  • Atsargiai išimkite gatavą pyragą iš orkaitės, o tada iš formos.
    5. Atsargiai išimkite gatavą pyragą iš orkaitės, o tada iš formos.
  • Supjaustykite gabalėliais ir patiekite su karšta arbata. Pyragas skanus tiek karštas, tiek šaltas.
    6. Supjaustykite gabalėliais ir patiekite su karšta arbata. Pyragas skanus tiek karštas, tiek šaltas.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai