Suplėšytas lavašo pyragas
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Greičiausias pyragas, kurį galite pasigaminti namuose, yra plėšytas lavašo pyragas. Įdarui naudokite kelių rūšių sūrį ir šviežius krapus arba petražoles. Pyragą galite pasiimti su savimi į kelionę, į pikniką, į darbą. Ypač dera su karšta arbata su citrina, nes yra šiek tiek sūroko skonio. Galite naudoti bet kokio tipo ir veislės sūrį, kuris lengvai lydosi: mocarelą, fetą, suluguni.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Lavašas2 vnt (lapai)
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Varškė120 gramų
-
Kietasis sūris120 gramų
-
Petražolės0,5 saujos
-
Druska2 žiupsneliai
-
Augalinis aliejus1 arbatinis šaukštelis (formos sutepimui)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite išvardytus ingredientus.
-
2. Kietąjį sūrį sutarkuokite smulkia tarka į gilų indą. Įmuškite ten porą kiaušinių, įberkite bet kokio riebumo varškės ir druskos. Nuplaukite ir susmulkinkite šviežias petražoles ir suberkite į dubenį su likusiais ingredientais. Viską atsargiai išmaišykite.
-
Reklama
-
3. Lavašą rankomis suplėšykite į vidutinio dydžio gabalėlius. Įmaišykite sūrio įdarą.
-
4. Sutepkite kepimo formą augaliniu aliejumi ir sudėkite į ją visą masę. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir įdėkite į ją kepimo skardą. Pyragą kepkite apie 15–20 minučių – daugiau nereikia, nes jis gaminamas iš jau paruoštų produktų. Svarbiausia, kad sūrio įdaras išsilydytų.
-
Reklama
-
5. Atsargiai išimkite gatavą pyragą iš orkaitės, o tada iš formos.
-
6. Supjaustykite gabalėliais ir patiekite su karšta arbata. Pyragas skanus tiek karštas, tiek šaltas.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama