Suplėšytas lavašo pyragas

Suplėšytas lavašo pyragas

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
30 min.

Apie receptą

Greičiausias pyragas, kurį galite pasigaminti namuose, yra plėšytas lavašo pyragas. Įdarui naudokite kelių rūšių sūrį ir šviežius krapus arba petražoles. Pyragą galite pasiimti su savimi į kelionę, į pikniką, į darbą. Ypač dera su karšta arbata su citrina, nes yra šiek tiek sūroko skonio. Galite naudoti bet kokio tipo ir veislės sūrį, kuris lengvai lydosi: mocarelą, fetą, suluguni.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Lavašas
    2 vnt (lapai)
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Varškė
    120 gramų
  • Kietasis sūris
    120 gramų
  • Petražolės
    0,5 saujos
  • Druska
    2 žiupsneliai
  • Augalinis aliejus
    1 arbatinis šaukštelis (formos sutepimui)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite išvardytus ingredientus.
    1. Paruoškite išvardytus ingredientus.
  • Kietąjį sūrį sutarkuokite smulkia tarka į gilų indą. Įmuškite ten porą kiaušinių, įberkite bet kokio riebumo varškės ir druskos. Nuplauki...
    2. Kietąjį sūrį sutarkuokite smulkia tarka į gilų indą. Įmuškite ten porą kiaušinių, įberkite bet kokio riebumo varškės ir druskos. Nuplaukite ir susmulkinkite šviežias petražoles ir suberkite į dubenį su likusiais ingredientais. Viską atsargiai išmaišykite.
  • Reklama
  • Lavašą rankomis suplėšykite į vidutinio dydžio gabalėlius. Įmaišykite sūrio įdarą.
    3. Lavašą rankomis suplėšykite į vidutinio dydžio gabalėlius. Įmaišykite sūrio įdarą.
  • Sutepkite kepimo formą augaliniu aliejumi ir sudėkite į ją visą masę. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir įdėkite į ją kepimo skardą....
    4. Sutepkite kepimo formą augaliniu aliejumi ir sudėkite į ją visą masę. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir įdėkite į ją kepimo skardą. Pyragą kepkite apie 15–20 minučių – daugiau nereikia, nes jis gaminamas iš jau paruoštų produktų. Svarbiausia, kad sūrio įdaras išsilydytų.
  • Reklama
  • Atsargiai išimkite gatavą pyragą iš orkaitės, o tada iš formos.
    5. Atsargiai išimkite gatavą pyragą iš orkaitės, o tada iš formos.
  • Supjaustykite gabalėliais ir patiekite su karšta arbata. Pyragas skanus tiek karštas, tiek šaltas.
    6. Supjaustykite gabalėliais ir patiekite su karšta arbata. Pyragas skanus tiek karštas, tiek šaltas.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai