Adžika iš žalių pomidorų žiemai
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Vartydama senos kulinarinės knygos puslapius aptikau įdomų adžikos iš žalių pomidorų receptą. Užkandis yra labai pikantiškas ir aštrus! Labai paprastas receptas, kaip pasigaminti adžiką iš žalių pomidorų žiemai. Virti nieko nereikia, visos daržovės sumalamos mėsmale ir sumaišomos su cukrumi ir druska. Tada adžika dedama į sterilizuotus stiklainius ir laikoma šaldytuve. Jau per savaitę galėsite įvertinti paruošto užkandžio skonį. Sėkmės!
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Žalieji pomidorai1.5 kilogramo
-
Krienų šaknis150 gramų
-
Česnakai130 gramų
-
Aštrus pipiras2 vnt
-
Druska50 gramų
-
Cukrus30 gramų
-
Krapaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pomidorus kruopščiai nuplaukite ir supjaustykite ketvirčiais. Krieno šaknį ir česnaką nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Aitriąją papriką supjaustykite žiedeliais, krapus nuplaukite. Visas daržoves sutrinkite iki vientisos masės mėsmale arba blenderiu.
-
2. Įdėkite druskos ir cukraus, viską gerai išmaišykite.
-
Reklama
-
3. Stiklainius ir dangtelius sterilizuokite orkaitėje 10 minučių, 100 laipsnių temperatūroje.
-
4. Sudėkite adžiką į stiklainius ir uždarykite dangčiais. Laikyti vėsioje vietoje arba šaldytuve.
-
Reklama
-
5. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama