Abrikosų uogienė su citrina
5 (1 įvertinimai)
1 Porcija
3 val.
Apie receptą
Kam pirkti [searc=uogienę] parduotuvėje, jei sezono metu nesunkiai ją galite pasigaminti namuose. Būtent pagal šį receptą abrikosų uogienė yra daug skanesnė ir aromatingesnė nei pirktinė. Atkreipkite dėmesį į receptą! Gaminimui geriausiai tinka kvapnūs, prinokę abrikosai. Citrina suteiks lengvo rūgštumo ir papildys uogienę pektinu, dėl to uogienė bus tirštesnė. Abrikosų uogienė puikiai tinka kepiniams ar tiesiog prie arbatos.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Abrikosai500 gramų
-
Cukrus350 gramų
-
Citrina1/2 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Kruopščiai nuplaukite citriną karštu vandeniu minkštu šepetėliu ir nusausinkite.
-
2. Abrikosus išrūšiuoti, nuplauti, nusausinti ir išimti kauliukus.
-
Reklama
-
3. Į abrikosus suberkite cukrų ir padėkite į šaldytuvą dviem valandom.
-
4. Abrikosus ir sirupą supilkite į puodą storu dugnu.
-
Reklama
-
5. Puodą su vaisiais uždėkite ant silpnos ugnies, supilkite citrinos sultis ir užvirinkite. Troškinkite 35 minutes, nugriebdami putas, maišykite, kad nepridegtų.
-
6. Nukelkite keptuvę nuo ugnies ir sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Vėl uždėkite ant silpnos ugnies ir užvirkite, virkite 1-2 minutes.
-
Reklama
-
7. Karštą uogienę išpilstykite į sausus sterilizuotus stiklainius ir nedelsdami susukite pakaitintais dangteliais.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama