Abrikosų uogienė su citrina

Abrikosų uogienė su citrina

5 (1 įvertinimai)

1 Porcija
3 val.

Apie receptą

Kam pirkti [searc=uogienę] parduotuvėje, jei sezono metu nesunkiai ją galite pasigaminti namuose. Būtent pagal šį receptą abrikosų uogienė yra daug skanesnė ir aromatingesnė nei pirktinė. Atkreipkite dėmesį į receptą! Gaminimui geriausiai tinka kvapnūs, prinokę abrikosai. Citrina suteiks lengvo rūgštumo ir papildys uogienę pektinu, dėl to uogienė bus tirštesnė. Abrikosų uogienė puikiai tinka kepiniams ar tiesiog prie arbatos.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Abrikosai
    500 gramų
  • Cukrus
    350 gramų
  • Citrina
    1/2 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Kruopščiai nuplaukite citriną karštu vandeniu minkštu šepetėliu ir nusausinkite.
    1. Kruopščiai nuplaukite citriną karštu vandeniu minkštu šepetėliu ir nusausinkite.
  • Abrikosus išrūšiuoti, nuplauti, nusausinti ir išimti kauliukus.
    2. Abrikosus išrūšiuoti, nuplauti, nusausinti ir išimti kauliukus.
  • Reklama
  • Į abrikosus suberkite cukrų ir padėkite į šaldytuvą dviem valandom.
    3. Į abrikosus suberkite cukrų ir padėkite į šaldytuvą dviem valandom.
  • Abrikosus ir sirupą supilkite į puodą storu dugnu.
    4. Abrikosus ir sirupą supilkite į puodą storu dugnu.
  • Reklama
  • Puodą su vaisiais uždėkite ant silpnos ugnies, supilkite citrinos sultis ir užvirinkite. Troškinkite 35 minutes, nugriebdami putas, maišy...
    5. Puodą su vaisiais uždėkite ant silpnos ugnies, supilkite citrinos sultis ir užvirinkite. Troškinkite 35 minutes, nugriebdami putas, maišykite, kad nepridegtų.
  • Nukelkite keptuvę nuo ugnies ir sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Vėl uždėkite ant silpnos ugnies ir užvirkite, virkite 1-2 minutes.
    6. Nukelkite keptuvę nuo ugnies ir sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Vėl uždėkite ant silpnos ugnies ir užvirkite, virkite 1-2 minutes.
  • Reklama
  • Karštą uogienę išpilstykite į sausus sterilizuotus stiklainius ir nedelsdami susukite pakaitintais dangteliais.
    7. Karštą uogienę išpilstykite į sausus sterilizuotus stiklainius ir nedelsdami susukite pakaitintais dangteliais.
  • Skanaus!
    8. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai