7 kiaušinių biskvitas

7 kiaušinių biskvitas

5 (2 įvertinimai)

3 Porcijos
1 val. 30 min.

Apie receptą

Pagal šį receptą gaunamas purus, skanus biskvitas. Šis biskvitas idealiai tinka naminiam tortui, jį galima supjaustyti į kelias dalis ir sluoksniuoti su mėgstamu kremu. Biskvitą kepiau 16 cm skersmens formoje, todėl gatavo biskvito aukštis buvo 11 cm Atkreipkite dėmesį į receptą!

Receptai pagal ingredientus: # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaušiniai
    7 vnt
  • Miltai
    210 gramų
  • Cukrus
    210 gramų
  • Vanilinas
    2 gramai
  • Druska
    1/3 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Atskiruose švariuose ir sausuose dubenėliuose septynis kiaušinius padalinkite į trynius ir baltymus.
    2. Atskiruose švariuose ir sausuose dubenėliuose septynis kiaušinius padalinkite į trynius ir baltymus.
  • Reklama
  • Į dubenį suberkite cukrų į trynius.
    3. Į dubenį suberkite cukrų į trynius.
  • Trynius plakite mikseriu su cukrumi, kol masė taps balta.
    4. Trynius plakite mikseriu su cukrumi, kol masė taps balta.
  • Reklama
  • Į  baltymus įdėkite žiupsnelį druskos ir plakite mikseriu iki standžių putų. Apverčiant dubenį, baltymų masė turi išlikti nejudanti.
    5. Į baltymus įdėkite žiupsnelį druskos ir plakite mikseriu iki standžių putų. Apverčiant dubenį, baltymų masė turi išlikti nejudanti.
  • Tada į dubenį su išplaktais tryniais dedame išplaktus baltymus, įdedame vanilino.
    6. Tada į dubenį su išplaktais tryniais dedame išplaktus baltymus, įdedame vanilino.
  • Reklama
  • Mentele švelniai įmaišykite vieną mišinį į kitą, kol visiškai susimaišys.
    7. Mentele švelniai įmaišykite vieną mišinį į kitą, kol visiškai susimaišys.
  • Miltus išsijokite dalimis ir tuo pačiu įmaišykite į purų kiaušinių mišinį, kad neliktų gumuliukų.
    8. Miltus išsijokite dalimis ir tuo pačiu įmaišykite į purų kiaušinių mišinį, kad neliktų gumuliukų.
  • Reklama
  • Formos dugną padenkite kepimo popieriumi ir išklokite visą tešlą. Biskvitą kepame iki 180 laipsnių jau įkaitintoje orkaitėje. Kepimo laik...
    9. Formos dugną padenkite kepimo popieriumi ir išklokite visą tešlą. Biskvitą kepame iki 180 laipsnių jau įkaitintoje orkaitėje. Kepimo laikas priklauso nuo jūsų formos skersmens. Aš naudoju 16 cm skersmens skardą aukštais kraštais, todėl biskvitą kepiau 1 valandą ir 10 minučių. Pradėkite tikrinti biskvito pasirengimą praėjus 40 minučių nuo kepimo pradžios, persmeikite karštą biskvitą mediniu pagaliuku ir jis turi likti sausas.
  • Gatavą biskvitą visiškai atvėsinkite, suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite per naktį bręsti šaldytuve. Po to šis biskvitas gali būt...
    10. Gatavą biskvitą visiškai atvėsinkite, suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite per naktį bręsti šaldytuve. Po to šis biskvitas gali būti naudojamas tortams gaminti.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai