7 kiaušinių biskvitas
5 (2 įvertinimai)
3 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Pagal šį receptą gaunamas purus, skanus biskvitas. Šis biskvitas idealiai tinka naminiam tortui, jį galima supjaustyti į kelias dalis ir sluoksniuoti su mėgstamu kremu. Biskvitą kepiau 16 cm skersmens formoje, todėl gatavo biskvito aukštis buvo 11 cm Atkreipkite dėmesį į receptą!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušiniai7 vnt
-
Miltai210 gramų
-
Cukrus210 gramų
-
Vanilinas2 gramai
-
Druska1/3 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Atskiruose švariuose ir sausuose dubenėliuose septynis kiaušinius padalinkite į trynius ir baltymus.
-
Reklama
-
3. Į dubenį suberkite cukrų į trynius.
-
4. Trynius plakite mikseriu su cukrumi, kol masė taps balta.
-
Reklama
-
5. Į baltymus įdėkite žiupsnelį druskos ir plakite mikseriu iki standžių putų. Apverčiant dubenį, baltymų masė turi išlikti nejudanti.
-
6. Tada į dubenį su išplaktais tryniais dedame išplaktus baltymus, įdedame vanilino.
-
Reklama
-
7. Mentele švelniai įmaišykite vieną mišinį į kitą, kol visiškai susimaišys.
-
8. Miltus išsijokite dalimis ir tuo pačiu įmaišykite į purų kiaušinių mišinį, kad neliktų gumuliukų.
-
Reklama
-
9. Formos dugną padenkite kepimo popieriumi ir išklokite visą tešlą. Biskvitą kepame iki 180 laipsnių jau įkaitintoje orkaitėje. Kepimo laikas priklauso nuo jūsų formos skersmens. Aš naudoju 16 cm skersmens skardą aukštais kraštais, todėl biskvitą kepiau 1 valandą ir 10 minučių. Pradėkite tikrinti biskvito pasirengimą praėjus 40 minučių nuo kepimo pradžios, persmeikite karštą biskvitą mediniu pagaliuku ir jis turi likti sausas.
-
10. Gatavą biskvitą visiškai atvėsinkite, suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite per naktį bręsti šaldytuve. Po to šis biskvitas gali būti naudojamas tortams gaminti.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama