Žuvis su svogūnais ir morkomis
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Paprastas, sveikas ir skanus antrasis žuvies patiekalas, nuo kurio nenukentės jūsų piniginė. O žuvį su svogūnais ir morkomis iškepsite labai greitai. Paprastas žuvies su svogūnais ir morkomis receptas patiks kiekvienam. Na, kaip kitaip? Juk nesunkiai paruošiamas, nereikalauja ypatingų produktų, o skonis tiesiog puikus. Be to, receptą galima keisti savo nuožiūra – jei nemėgstate svogūnų, keiskite į bulves ar cukinijas, o jei esate didelis žalumynų mėgėjas, dėkite daugiau šviežių petražolių ir baziliko. Taip, ir jūs galite naudoti žuvį, kuri yra namuose. Šis patiekalas puikiai tiks pietums su šeima ar vakarienei su draugais.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Žuvies filė500 gramų (zanda, menkė, tilapija ir kt.)
-
Svogūnai150 gramų
-
Morkos150 gramų
-
Grietinėlė100 mililitrų (10
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Druska, pipiraipagal skonį
-
Aliejus3~4 šaukštai
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus. Nulupkite morkas ir svogūnus. Jei naudojate šaldytą žuvį, ją reikia atšildyti, nuplauti ir nusausinti. Šviežią filė nuplaukite ir nusausinkite.
-
2. Smulkiai supjaustykite nuluptą svogūną.
-
Reklama
-
3. Morkas supjaustyti mažais kubeliais.
-
4. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir pakepinkite svogūną iki skaidrumo.
-
Reklama
-
5. Į keptuvę sudėkite morkas ir pakepinkite 10-15 minučių, tada pagardinkite druska ir pipirais.
-
6. Giliame dubenyje išplakite kiaušinius su grietinėle ir druska.
-
Reklama
-
7. Į kepimo indą sudėkite žuvį, supjaustytą porcijomis vienu sluoksniu, šiek tiek druskos ir pipirų.
-
8. Ant žuvies sudėkite keptas daržoves.
-
Reklama
-
9. Į formą supilkite kiaušinių mišinį, o tada pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti 30 minučių.
-
10. Žuvis su svogūnais ir morkomis yra paruošta. Patiekite su šviežiomis žolelėmis ir papuoškite. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama