Žuvis su bulvėmis prancūziškai

Žuvis su bulvėmis prancūziškai

5 (2 įvertinimai)

3 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Atkreipiu jūsų dėmesį į žuvies paruošimo su bulvėmis receptą - Prancūzijoje šis patiekalas būtų vadinamas gratinu. Išskirtinai skanus, gražus ir sotus – išbandykite! Prancūzijoje gratinos yra visi patiekalai, kurie kepimo metu įgauna apetitą keliančią plutą. Dažniausiai tai nutinka naudojant sūrį ar krekerius, o labiausiai paplitęs gratinų komponentas yra bulvės, supjaustytos ploniausiais griežinėliais – griežinėliais. Šiandien noriu jums papasakoti, kaip gaminti žuvį ir bulves prancūziškai nenaudojant tokių jau tradicinių ingredientų kaip svogūnai, pomidorai ir majonezas. Šį patiekalą galima ruošti tiek iš raudonos, tiek iš baltos žuvies. Gero apetito!

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Žuvis / # Daržovės / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Žuvies filė
    500 gramų
  • Bulvės
    6~8 vnt
  • Grietinėlė
    1.5 stiklinės
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Kietasis sūris
    100 gramų
  • Druska
    pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Muskato riešutas
    1~2 žiupsneliai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Bulves nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
    1. Bulves nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
  • Dėkite į kepimo indą (jei ne keraminė, patepkite šaukštu augalinio aliejaus). Įberkite druskos.
    2. Dėkite į kepimo indą (jei ne keraminė, patepkite šaukštu augalinio aliejaus). Įberkite druskos.
  • Reklama
  • Žuvį supjaustykite 1-2 centimetrų storio griežinėliais. Padėkite ant bulvių.
    3. Žuvį supjaustykite 1-2 centimetrų storio griežinėliais. Padėkite ant bulvių.
  • Atskirkite trynius nuo baltymų.
    4. Atskirkite trynius nuo baltymų.
  • Reklama
  • Trynius išplakti, palaipsniui pilant šiltą grietinėlę. Pasūdykite, įberkite pipirų ir muskato riešuto.
    5. Trynius išplakti, palaipsniui pilant šiltą grietinėlę. Pasūdykite, įberkite pipirų ir muskato riešuto.
  • Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
    6. Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
  • Reklama
  • Žuvį užpilkite grietinėlės padažu ir apibarstykite sūriu.
    7. Žuvį užpilkite grietinėlės padažu ir apibarstykite sūriu.
  • Kepame iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį – iki auksinės rudos spalvos. Patiekite su šviežiomis daržovėmis ir žolelėmis.
    8. Kepame iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį – iki auksinės rudos spalvos. Patiekite su šviežiomis daržovėmis ir žolelėmis.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai