Žuvis su bulvėmis prancūziškai
5 (2 įvertinimai)
Apie receptą
Atkreipiu jūsų dėmesį į žuvies paruošimo su bulvėmis receptą - Prancūzijoje šis patiekalas būtų vadinamas gratinu. Išskirtinai skanus, gražus ir sotus – išbandykite! Prancūzijoje gratinos yra visi patiekalai, kurie kepimo metu įgauna apetitą keliančią plutą. Dažniausiai tai nutinka naudojant sūrį ar krekerius, o labiausiai paplitęs gratinų komponentas yra bulvės, supjaustytos ploniausiais griežinėliais – griežinėliais. Šiandien noriu jums papasakoti, kaip gaminti žuvį ir bulves prancūziškai nenaudojant tokių jau tradicinių ingredientų kaip svogūnai, pomidorai ir majonezas. Šį patiekalą galima ruošti tiek iš raudonos, tiek iš baltos žuvies. Gero apetito!
-
Reikalingi ingredientai:
-
Žuvies filė500 gramų
-
Bulvės6~8 vnt
-
Grietinėlė1.5 stiklinės
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Kietasis sūris100 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
-
Muskato riešutas1~2 žiupsneliai
Gaminimo eiga
-
1. Bulves nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
-
2. Dėkite į kepimo indą (jei ne keraminė, patepkite šaukštu augalinio aliejaus). Įberkite druskos.
-
Reklama
-
3. Žuvį supjaustykite 1-2 centimetrų storio griežinėliais. Padėkite ant bulvių.
-
4. Atskirkite trynius nuo baltymų.
-
Reklama
-
5. Trynius išplakti, palaipsniui pilant šiltą grietinėlę. Pasūdykite, įberkite pipirų ir muskato riešuto.
-
6. Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
-
Reklama
-
7. Žuvį užpilkite grietinėlės padažu ir apibarstykite sūriu.
-
8. Kepame iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį – iki auksinės rudos spalvos. Patiekite su šviežiomis daržovėmis ir žolelėmis.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama