Sriuba su vištienos faršu
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
40 min.
Apie receptą
Pavasaris ateina! Pavasarį norisi kažko lengvo, o man skaidrios sriubos – idealus variantas! Daržovių sriuba su vištienos faršu yra labai maistinga, skani ir lengva! Pirmiausia į sultinį suberkite morkas, tada kukulius, o tada likusius ingredientus. Sriuba greitai išverda ir gaunasi labai skani.
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Morkos1 vnt
-
Česnakai4 skiltelės
-
Svogūnas1 vnt
-
Čili milteliai1 šaukštas
-
Muskato riešutas1 šaukštelis
-
Vištienos sultinys1.5 litro
-
Vištienos faršas300 gramų
-
Žirniai50 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Priklausomai nuo dydžio, supjaustykite morką 5-8 mm žiedais arba pirmiausia perpjaukite per pusę išilgai. -
2. Smulkiai supjaustykite 3 skilteles česnako ir svogūną. -
Reklama
-
3. Puode su alyvuogių aliejumi pakepinkite pusę svogūno ir česnako iki auksinės rudos spalvos. -
4. Išlaukę tinkamo momento supilkite vištienos sultinį ir sudėkite morkas. Jei nėra sultinio, tiesiog užpilkite šaltu vandeniu ir šiek tiek prieskonių bei žolelių. -
Reklama
-
5. Į dubenį išspauskite likusias 2 skilteles česnako. Jei neturite tokios priemonės, tiesiog supjaustykite ją labai smulkiai. -
6. Ten sudėkite likusį svogūną, aitriąją papriką ir muskato riešutą. Toliau ateina faršas, viską gerai išmaišome. -
Reklama
-
7. Sudrėkinkite rankas šaltame vandenyje ir iš gauto faršo suformuokite nedidelius 1 cm skersmens rutuliukus. -
8. Kai vanduo pradės virti, sumažinkite ugnį ir sudėkite kukulius. Stenkitės juos sudėti skirtingose puodo vietose, kad nesuliptų ir greičiau išvirtų. Jie labai greitai išplauks į paviršių. -
Reklama
-
9. Dabar viskas paprasta – retkarčiais šaukštu nugriebkite putas nuo sriubos paviršiaus. Periodiškai perdurkite morkas peiliu. Kai jos bus pakankamai minkštos, suberkite žirnelius. -
10. Virkite dar 2 minutes ir išjunkite ugnį. Uždenkite ir leiskite sriubai pastovėti apie 20 minučių. Patiekite su šviežia duona, geriausia stambiais kepalo gabalėliais.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą! -
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama



















