Sriracha padažas
4.5 (2 įvertinimai)
20 Porcijos
20 min.
Apie receptą
Jei mėgstate aštrius padažus, atkreipkite dėmesį į šį receptą. Šis azijietiškas padažas yra pikantiškas, aštrus ir puikiai dera su mėsos ir žuvies patiekalais. Su juo ruošiami padažai ar salotų užpilai. Padažą pasigaminti visai nesunku ir gana greitai. Dirbant su aitriosiomis paprikomis reikia mūvėti gumines pirštines, nes rankos labai įkais ir jas bus sunku nuplauti. Padažą laikykite gerai uždarytame inde šaldytuve.
Paskirtis: Padažų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Česnakai4 skiltelės
-
Čili paprikos200 gramų (raudoni)
-
Druska1 šaukštas
-
Cukrus2 šaukštai
-
Actas250 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Aitriąją papriką nuplaukite ir leiskite išdžiūti.
-
2. Nupjaukite pipirų uodegas, išimkite sėklas ir supjaustykite gabalėliais. Sudėkite paprikas į puodą.
-
Reklama
-
3. Nulupkite česnaką, supjaustykite ir suberkite į puodą su paprikomis. Įdėkite druskos ir cukraus.
-
4. Viską užpilti actu, išmaišyti ir sandariai uždaryti. Palikite kambario temperatūroje 8 valandas.
-
Reklama
-
5. Puodą su paprikomis padėkite ant vidutinės ugnies ir užvirkite. Virkite mišinį penkias minutes. Paruoštą mišinį sutrinkite iki vientisos masės.
-
6. Padažą pertrinkite per smulkų sietelį, supilkite į švarų, sausą stiklainį ir sandariai uždarykite.
-
Reklama
-
7. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama