Marinuotas imbieras su burokėliais

Marinuotas imbieras su burokėliais

5 (1 įvertinimai)

1 Porcija
1 val.

Apie receptą

Marinuotas imbieras yra skanus patiekalų priedas. Šį pikantišką užkandį labai lengva pasigaminti namuose. Atkreipkite dėmesį į receptą!

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Imbieras
    150 gramų (šviežias)
  • Vanduo
    200 mililitrų
  • Burokėliai
    1/2 vnt (vidutinio dydžio)
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus
    1 valgomasis šaukštas
  • Obuolių sidro actas
    100–120 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Nulupkite imbierą. Supjaustykite plonais griežinėliais.
    2. Nulupkite imbierą. Supjaustykite plonais griežinėliais.
  • Reklama
  • Į 150 ml. ištirpinkite druską vandeniu.
    3. Į 150 ml. ištirpinkite druską vandeniu.
  • Imbierą perkelkite į puodą, užpilkite sūriu vandeniu. Palikite jį 30 minučių.
    4. Imbierą perkelkite į puodą, užpilkite sūriu vandeniu. Palikite jį 30 minučių.
  • Reklama
  • Uždėkite, užvirkite ir nedelsdami nuimkite. Šiek tiek atšaldykite.
    5. Uždėkite, užvirkite ir nedelsdami nuimkite. Šiek tiek atšaldykite.
  • Sumaišykite cukrų stiklinėje, 50 ml. šilto vandens ir acto. Išmaišykite. l
    6. Sumaišykite cukrų stiklinėje, 50 ml. šilto vandens ir acto. Išmaišykite. l
  • Reklama
  • Pilkite imbierą ant sieto, leiskite skysčiui nutekėti.
    7. Pilkite imbierą ant sieto, leiskite skysčiui nutekėti.
  • Imbierą perkelkite į stiklinį indą. Šiam ingredientų kiekiui naudojau 220 gramų stiklainį.
    8. Imbierą perkelkite į stiklinį indą. Šiam ingredientų kiekiui naudojau 220 gramų stiklainį.
  • Reklama
  • Burokėlius nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
    9. Burokėlius nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
  • Į imbierą suberkite burokėlių riekeles. Supilkite marinatą. Jei imbieras nėra visiškai padengtas marinatu, papildykite obuolių sidro actu...
    10. Į imbierą suberkite burokėlių riekeles. Supilkite marinatą. Jei imbieras nėra visiškai padengtas marinatu, papildykite obuolių sidro actu, kad stiklainis būtų pilnas. Uždenkite ir palikite kambario temperatūroje 3 dienas.
  • Reklama
  • Po 3 dienų įdėkite imbierą į šaldytuvą.
    11. Po 3 dienų įdėkite imbierą į šaldytuvą.
  • Gero apetito!
    12. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai