Marinuotas imbieras su burokėliais

Marinuotas imbieras su burokėliais

5 (1 įvertinimai)

1 Porcija
1 val.

Apie receptą

Marinuotas imbieras yra skanus patiekalų priedas. Šį pikantišką užkandį labai lengva pasigaminti namuose. Atkreipkite dėmesį į receptą!

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Imbieras
    150 gramų (šviežias)
  • Vanduo
    200 mililitrų
  • Burokėliai
    1/2 vnt (vidutinio dydžio)
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus
    1 valgomasis šaukštas
  • Obuolių sidro actas
    100–120 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Nulupkite imbierą. Supjaustykite plonais griežinėliais.
    2. Nulupkite imbierą. Supjaustykite plonais griežinėliais.
  • Reklama
  • Į 150 ml. ištirpinkite druską vandeniu.
    3. Į 150 ml. ištirpinkite druską vandeniu.
  • Imbierą perkelkite į puodą, užpilkite sūriu vandeniu. Palikite jį 30 minučių.
    4. Imbierą perkelkite į puodą, užpilkite sūriu vandeniu. Palikite jį 30 minučių.
  • Reklama
  • Uždėkite, užvirkite ir nedelsdami nuimkite. Šiek tiek atšaldykite.
    5. Uždėkite, užvirkite ir nedelsdami nuimkite. Šiek tiek atšaldykite.
  • Sumaišykite cukrų stiklinėje, 50 ml. šilto vandens ir acto. Išmaišykite. l
    6. Sumaišykite cukrų stiklinėje, 50 ml. šilto vandens ir acto. Išmaišykite. l
  • Reklama
  • Pilkite imbierą ant sieto, leiskite skysčiui nutekėti.
    7. Pilkite imbierą ant sieto, leiskite skysčiui nutekėti.
  • Imbierą perkelkite į stiklinį indą. Šiam ingredientų kiekiui naudojau 220 gramų stiklainį.
    8. Imbierą perkelkite į stiklinį indą. Šiam ingredientų kiekiui naudojau 220 gramų stiklainį.
  • Reklama
  • Burokėlius nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
    9. Burokėlius nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
  • Į imbierą suberkite burokėlių riekeles. Supilkite marinatą. Jei imbieras nėra visiškai padengtas marinatu, papildykite obuolių sidro actu...
    10. Į imbierą suberkite burokėlių riekeles. Supilkite marinatą. Jei imbieras nėra visiškai padengtas marinatu, papildykite obuolių sidro actu, kad stiklainis būtų pilnas. Uždenkite ir palikite kambario temperatūroje 3 dienas.
  • Reklama
  • Po 3 dienų įdėkite imbierą į šaldytuvą.
    11. Po 3 dienų įdėkite imbierą į šaldytuvą.
  • Gero apetito!
    12. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai