Žirnių sriuba su šonkauliukais
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Atrodo, nuo vaikystės moku virti žirnių sriubą su šonkauliukais. Ją skaniai virdavo mano močiutė ir mama. Man irgi labai patinka, ypač su krekeriais. Ir sako, kad žirniai labai naudingi. Kai lauke jau vėsu ar net šalta, būtinai patiekite sočią sriubą. Taip greitai sušildo ir kūną, ir sielą! Išvirti sriubą su šonkauliukais visai nesunku, tereikia iš anksto išmirkyti žirnius. Rūkyti šonkauliukai suteikia sriubai reikiamo prieskonio, o skrebučiai primena kai kuriuos vaikystės įspūdžius! Sėkmės ir gero apetito!
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Rūkyti šonkauliukai300 gramų
-
Žirniai400 gramų
-
Bulvės250 gramų
-
Svogūnai1 vnt
-
Morkos1 vnt
-
Vanduo2~2,5 litro
-
Skrebučiaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Per naktį pamirkykite žirnius šaltame vandenyje.
-
2. Virkite žirnelius ant vidutinės ugnies 40 minučių.
-
Reklama
-
3. Nulupkite ir supjaustykite bulves.
-
4. Šonkaulius supjaustykite mažesniais gabalėliais.
-
Reklama
-
5. Kai žirniai suminkštės, suberkite mėsą, bulves ir prieskonius.
-
6. Svogūną supjaustyti kubeliais.
-
Reklama
-
7. Morkas ir svogūnus pakepinkite ir sudėkite į sriubą.
-
8. Sudėkite žoleles.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama