Žuvis baltame padaže

Žuvis baltame padaže

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Ši žuvis baltame padaže gali tapti jūsų firminiu patiekalu net per šventes. Lengva paruošti, o subtilų skonį papildo nuostabus kreminis padažas. Puikus patiekalas, kurį galima patiekti tiek vieną, tiek su garnyru (ryžiais, bulguru ir kt.). Padažo dėka žuvis gaunasi labai švelni ir skani, o preliminarus marinatas suteiks ypatingo pikantiškumo. Geriau marinuoti citrinų sultyse su prieskoniais.

Receptai pagal ingredientus: # Žuvis / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Menkės filė
    800~900 gramų
  • Miltai
    30 gramų
  • Augalinis aliejus
    50 gramų
  • Grietinėlė
    100 gramų
  • Žalumynai
    20 gramų
  • Sviestas
    50 gramų
  • Citrina
    1 vnt
  • Tryniai
    3 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite žuvį.
    1. Paruoškite žuvį.
  • Menkės filė supjaustykite gabalėliais, apšlakstykite citrinos sultimis ir pagardinkite pagal skonį. Palaikykite apie 15 minučių.
    2. Menkės filė supjaustykite gabalėliais, apšlakstykite citrinos sultimis ir pagardinkite pagal skonį. Palaikykite apie 15 minučių.
  • Reklama
  • Sudėkite į kepimo indą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Tuo tarpu, pasigaminkime padažą.
    3. Sudėkite į kepimo indą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Tuo tarpu, pasigaminkime padažą.
  • Atskirkite trynius nuo baltymų, pagardinkite trynius juodaisiais pipirais ir druska. Sudėkite juos į nepridegantį indą ant ugnies.
    4. Atskirkite trynius nuo baltymų, pagardinkite trynius juodaisiais pipirais ir druska. Sudėkite juos į nepridegantį indą ant ugnies.
  • Reklama
  • Virkite padažą ant silpnos ugnies, nuolat maišydami. Kai tik pradės balti, plona srovele supilkite ištirpintą sviestą ir grietinėlę. Toli...
    5. Virkite padažą ant silpnos ugnies, nuolat maišydami. Kai tik pradės balti, plona srovele supilkite ištirpintą sviestą ir grietinėlę. Toliau virkite ir maišykite.
  • Supilkite grietinėlės padažą į specialų indą, kuris bus patiekiamas su kepta žuvimi.
    6. Supilkite grietinėlės padažą į specialų indą, kuris bus patiekiamas su kepta žuvimi.
  • Reklama
  • Patiekite žuvį su padažu ir citrinos skiltelėmis. Jei pageidaujate, galite pagaminti garnyrą.
    7. Patiekite žuvį su padažu ir citrinos skiltelėmis. Jei pageidaujate, galite pagaminti garnyrą.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai