Žuvis baltame padaže
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Ši žuvis baltame padaže gali tapti jūsų firminiu patiekalu net per šventes. Lengva paruošti, o subtilų skonį papildo nuostabus kreminis padažas. Puikus patiekalas, kurį galima patiekti tiek vieną, tiek su garnyru (ryžiais, bulguru ir kt.). Padažo dėka žuvis gaunasi labai švelni ir skani, o preliminarus marinatas suteiks ypatingo pikantiškumo. Geriau marinuoti citrinų sultyse su prieskoniais.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Žuvis /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Menkės filė800~900 gramų
-
Miltai30 gramų
-
Augalinis aliejus50 gramų
-
Grietinėlė100 gramų
-
Žalumynai20 gramų
-
Sviestas50 gramų
-
Citrina1 vnt
-
Tryniai3 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite žuvį.
-
2. Menkės filė supjaustykite gabalėliais, apšlakstykite citrinos sultimis ir pagardinkite pagal skonį. Palaikykite apie 15 minučių.
-
Reklama
-
3. Sudėkite į kepimo indą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Tuo tarpu, pasigaminkime padažą.
-
4. Atskirkite trynius nuo baltymų, pagardinkite trynius juodaisiais pipirais ir druska. Sudėkite juos į nepridegantį indą ant ugnies.
-
Reklama
-
5. Virkite padažą ant silpnos ugnies, nuolat maišydami. Kai tik pradės balti, plona srovele supilkite ištirpintą sviestą ir grietinėlę. Toliau virkite ir maišykite.
-
6. Supilkite grietinėlės padažą į specialų indą, kuris bus patiekiamas su kepta žuvimi.
-
Reklama
-
7. Patiekite žuvį su padažu ir citrinos skiltelėmis. Jei pageidaujate, galite pagaminti garnyrą.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama