Žuvies sriuba su miežiais

Žuvies sriuba su miežiais

5 (2 įvertinimai)

4 Porcijos
40 min.

Apie receptą

Žuvies sriuba su miežiais yra labai paprasta sriuba. Jos ypatumas yra virimo seka. Bet iš tikrųjų viskas labai paprasta ir suprantama. Žuvies sriuba su miežiais – labai paprasta ir soti sriuba, kurią ruošiu iš baltos žuvies filė, bulvių, miežių ir svogūnų laiškų. Dėl skonio svogūnus pakepinu svieste, taip pat įdedu įvairių prieskonių ir šiek tiek šviežių petražolių. Sriuba puikiai prisotina, palieka lengvumo pojūtį. Šią sriubą priskiriu dietinei, nes joje mažai riebalų.

Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Žuvis
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Žuvies filė
    500 gramų
  • Bulvės
    3~4 vnt
  • Perlinės kruopos
    100 gramų
  • Svogūnų laiškai
    1 saujelė
  • Sviestas
    70 gramų
  • Druska, juodieji ir raudonieji pipirai, lauro lapas
    pagal skonį
  • Petražolės
    pagal skonį
  • Vanduo
    3 litrai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškai.
    1. Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškai.
  • Puode, kuriame virsime sriubą (geriausia imti storu dugnu), ištirpinkite sviestą.
    2. Puode, kuriame virsime sriubą (geriausia imti storu dugnu), ištirpinkite sviestą.
  • Reklama
  • Svogūną pakepinkite apie 4 minutes.
    3. Svogūną pakepinkite apie 4 minutes.
  • Užpildykite karštu vandeniu.
    4. Užpildykite karštu vandeniu.
  • Reklama
  • Kruopščiai nuplaukite perlines kruopas.
    5. Kruopščiai nuplaukite perlines kruopas.
  • Bulves supjaustykite juostelėmis.
    6. Bulves supjaustykite juostelėmis.
  • Reklama
  • Į puodą suberkite kruopas ir bulves, suberkite prieskonius ir viską virkite apie 20 min.
    7. Į puodą suberkite kruopas ir bulves, suberkite prieskonius ir viską virkite apie 20 min.
  • Žuvies filė supjaustykite mažais gabalėliais.
    8. Žuvies filė supjaustykite mažais gabalėliais.
  • Reklama
  • Sudėkite filė į puodą ir virkite apie 7 minutes ant silpnos ugnies.
    9. Sudėkite filė į puodą ir virkite apie 7 minutes ant silpnos ugnies.
  • Į puodą suberkite susmulkintas petražoles ir nukelkite sriubą nuo ugnies. Leiskite šiek tiek pastovėti po dangčiu ir galėsite patiekti.
    10. Į puodą suberkite susmulkintas petražoles ir nukelkite sriubą nuo ugnies. Leiskite šiek tiek pastovėti po dangčiu ir galėsite patiekti.
  • Reklama
  • Gero apetito!
    11. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai