Žuvies rutuliukai

Žuvies rutuliukai

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Žuvies kukuliai yra sultingi, lengvi kotletai sriubai ar antram patiekalui. Noriu pasidalinti paprastu žuvies kukulių receptu visoms progoms. Mėsos kukulius galima saugiai ruošti ne tik iš mėsos, bet ir iš žuvies. Šį kartą turėjau lydeką – patiekalas gavosi labai švelnus. Nebijokite smulkių kaulų, malant mėsą per mėsmalę, jie bus sutraiškyti. Norėdami paruošti žuvies rutuliukus, galite naudoti kitų rūšių žuvį, kuri yra mažiau sausa. Be to, galite pasigaminti kukulius ir juos šaldyti – tada jie tiks sriubai. Pažiūrėkime į receptą.

Receptai pagal ingredientus: # Žuvis
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Svogūnai
    1 vnt
  • Česnakai
    2 skiltelės
  • Lydeka
    300 gramų
  • Miltai
    80 gramų
  • Grietinė
    pagal skonį
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Žalumynai
    100 gramų
  • Pomidorų pasta
    pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus
    3 šaukštai
  • Prieskoniai
    pagal skonį
  • Džiūvėsėliai
    100 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite savo ingredientus.
    1. Paruoškite savo ingredientus.
  • Lydeką nuplaukite, nupjaukite odą ir išimkite visus kaulus.
    2. Lydeką nuplaukite, nupjaukite odą ir išimkite visus kaulus.
  • Reklama
  • Filė supjaustoma gabalėliais ir sumalama per mėsmalę.
    3. Filė supjaustoma gabalėliais ir sumalama per mėsmalę.
  • Svogūną, česnaką ir žoleles sumalkite blenderiu.
    4. Svogūną, česnaką ir žoleles sumalkite blenderiu.
  • Reklama
  • Sumaišykite maltą mėsą, susmulkintas žoleles, svogūną, česnaką, suberkite prieskonius ir kiaušinį. Išmaišykite.
    5. Sumaišykite maltą mėsą, susmulkintas žoleles, svogūną, česnaką, suberkite prieskonius ir kiaušinį. Išmaišykite.
  • Palaipsniui suberkite džiūvėsėlius (iš viso 1 su puse stiklinės). Gerai išmaišykite.
    6. Palaipsniui suberkite džiūvėsėlius (iš viso 1 su puse stiklinės). Gerai išmaišykite.
  • Reklama
  • Suformuokite kukulius, geriausia graikinio riešuto dydžio. Pamerkite į miltus ir padėkite ant lentos.
    7. Suformuokite kukulius, geriausia graikinio riešuto dydžio. Pamerkite į miltus ir padėkite ant lentos.
  • Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šiek tiek aliejaus ir kepkite kukulius iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos, 10-15 minučių.
    8. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šiek tiek aliejaus ir kepkite kukulius iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos, 10-15 minučių.
  • Reklama
  • Iš esmės mėsos kukuliai yra paruošti. Bet jūs galite juos gaminti su padažu.
    9. Iš esmės mėsos kukuliai yra paruošti. Bet jūs galite juos gaminti su padažu.
  • Įpilkite šiek tiek vandens su pomidorų pasta arba tiesiog pomidorų sultimis. Taip pat susmulkintų žalumynų ir česnako. Uždengę dangtį tro...
    10. Įpilkite šiek tiek vandens su pomidorų pasta arba tiesiog pomidorų sultimis. Taip pat susmulkintų žalumynų ir česnako. Uždengę dangtį troškinkite 10 minučių, kol padažas pradės virti. Gatavus žuvies rutuliukus patiekite su grietine. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai