Žuvies filė džiūvėsėliuose su parmezanu

Žuvies filė džiūvėsėliuose su parmezanu

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
30 min.

Apie receptą

Žuvies filė džiūvėsėliuose su parmezanu – ne tik labai skanus ir originalus, bet ir dietinis patiekalas. Vienoje porcijoje yra tik 130 kcal, todėl jums nereikės rūpintis savo figūra! Šis receptas yra universalus, nes tokiu būdu galima paruošti beveik bet kokią baltą žuvį. Aš kepiau pangasijas, bet lygiai taip pat galite kepti tilapiją, plekšnę, menkę ar kitą panašią žuvį. Patiekalas paruošiamas greitai, yra skanus ir gana lengvas – tik 130 kcal porcijoje, tad tai puiki darbo dienos vakarienė!

Receptai pagal ingredientus: # Žuvis
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Žuvies filė
    900 gramų
  • Parmezano sūris
    20 gramų
  • Petražolės
    pagal skonį
  • Citrinų sultys
    1/2 vnt
  • Džiūvėsėliai
    70 gramų
  • Druska ir malti juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Alyvuogių arba saulėgrąžų aliejus
    1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
  • Žuvies filė supjaustykite porcijomis.
    1. Žuvies filė supjaustykite porcijomis.
  • Kiekvieną žuvies gabalėlį įtrinkite druska ir pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi.
    2. Kiekvieną žuvies gabalėlį įtrinkite druska ir pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi.
  • Reklama
  • Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
    3. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
  • Į vieną dubenį suberkite tarkuotą sūrį, smulkiai pjaustytas petražoles ir džiūvėsėlius.
    4. Į vieną dubenį suberkite tarkuotą sūrį, smulkiai pjaustytas petražoles ir džiūvėsėlius.
  • Reklama
  • Gerai išmaišykite.
    5. Gerai išmaišykite.
  • Kiekvieną žuvies gabalėlį kruopščiai įmerkite į sausą mišinį. Tada dedame žuvį ant grotelių, o po grotelėmis būtinai dedame kepimo skardą...
    6. Kiekvieną žuvies gabalėlį kruopščiai įmerkite į sausą mišinį. Tada dedame žuvį ant grotelių, o po grotelėmis būtinai dedame kepimo skardą su folija - ten nuvarvės sultys.
  • Reklama
  • Dar kartą apšlakstykite žuvį alyvuogių aliejumi ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių, 15 minučių.
    7. Dar kartą apšlakstykite žuvį alyvuogių aliejumi ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių, 15 minučių.
  • Patiekite karštą su daržovių garnyru arba ryžiais. Gero apetito!
    8. Patiekite karštą su daržovių garnyru arba ryžiais. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai