Žurek

Žurek

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
12 val.

Apie receptą

Žurek – lenkų ir baltarusių nacionalinei virtuvei priklausantis patiekalas. Sriuba ruošiama naudojant avižinius dribsnius. Ji turi unikalų, rūgštų skonį. Puikiai dera su keptomis bulvėmis. Pagrindinis sriubos ingredientas yra raugas, kuris ruošiamas iš susmulkintų avižinių dribsnių, mirkytų virintame vandenyje. Pasirūpinkite tuo iš anksto, nes raugas turi stovėti šiltoje vietoje 24 valandas. Geriausia užpilti keraminiame inde, bet tiks ir emaliuotas. Paruoškite keptas bulves su lupenomis sriubai. Sriubą patiekite apibarstę krapais arba petražolėmis.

Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Avižiniai dribsniai
    1 puodelis
  • Vanduo
    0.5 litro
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Lašiniai
    100 gramų
  • Druska
    pagal skonį
  • Kmynai
    pagal skonį
  • Žalumynai
    pagal skonį (krapai arba petražolės)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Avižinius dribsnius reikia sumalti kavamale arba sutrinti grūstuvėje.
    1. Avižinius dribsnius reikia sumalti kavamale arba sutrinti grūstuvėje.
  • Susmulkintus dribsnius užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite šiltoje vietoje parai. Geriausiai tinka keraminiai indai.
    2. Susmulkintus dribsnius užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite šiltoje vietoje parai. Geriausiai tinka keraminiai indai.
  • Reklama
  • Tirpalas turi įgyti malonų rūgštų skonį. Gautą mišinį perkošiame per sietelį, atskirdami stambius elementus.
    3. Tirpalas turi įgyti malonų rūgštų skonį. Gautą mišinį perkošiame per sietelį, atskirdami stambius elementus.
  • Svogūną nuplaukite ir supjaustykite mažais kubeliais.
    4. Svogūną nuplaukite ir supjaustykite mažais kubeliais.
  • Reklama
  • Smulkiai supjaustykite lašinius.
    5. Smulkiai supjaustykite lašinius.
  • Keptuvėje ištirpinkite lašinius ir pakepinkite svogūną iki auksinės rudos spalvos.
    6. Keptuvėje ištirpinkite lašinius ir pakepinkite svogūną iki auksinės rudos spalvos.
  • Reklama
  • Į avižinių dribsnių skystį suberkite pakepintus svogūnus, žiupsnelį grūstų kmynų ir druskos. Išmaišykite sriubą ir užvirinkite.
    7. Į avižinių dribsnių skystį suberkite pakepintus svogūnus, žiupsnelį grūstų kmynų ir druskos. Išmaišykite sriubą ir užvirinkite.
  • Pabarstykite žolelėmis. Gero apetito!
    8. Pabarstykite žolelėmis. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai