Žurek
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
12 val.
Apie receptą
Žurek – lenkų ir baltarusių nacionalinei virtuvei priklausantis patiekalas. Sriuba ruošiama naudojant avižinius dribsnius. Ji turi unikalų, rūgštų skonį. Puikiai dera su keptomis bulvėmis. Pagrindinis sriubos ingredientas yra raugas, kuris ruošiamas iš susmulkintų avižinių dribsnių, mirkytų virintame vandenyje. Pasirūpinkite tuo iš anksto, nes raugas turi stovėti šiltoje vietoje 24 valandas. Geriausia užpilti keraminiame inde, bet tiks ir emaliuotas. Paruoškite keptas bulves su lupenomis sriubai. Sriubą patiekite apibarstę krapais arba petražolėmis.
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Avižiniai dribsniai1 puodelis
-
Vanduo0.5 litro
-
Svogūnai1 vnt
-
Lašiniai100 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Kmynaipagal skonį
-
Žalumynaipagal skonį (krapai arba petražolės)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Avižinius dribsnius reikia sumalti kavamale arba sutrinti grūstuvėje.
-
2. Susmulkintus dribsnius užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite šiltoje vietoje parai. Geriausiai tinka keraminiai indai.
-
Reklama
-
3. Tirpalas turi įgyti malonų rūgštų skonį. Gautą mišinį perkošiame per sietelį, atskirdami stambius elementus.
-
4. Svogūną nuplaukite ir supjaustykite mažais kubeliais.
-
Reklama
-
5. Smulkiai supjaustykite lašinius.
-
6. Keptuvėje ištirpinkite lašinius ir pakepinkite svogūną iki auksinės rudos spalvos.
-
Reklama
-
7. Į avižinių dribsnių skystį suberkite pakepintus svogūnus, žiupsnelį grūstų kmynų ir druskos. Išmaišykite sriubą ir užvirinkite.
-
8. Pabarstykite žolelėmis. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama