Žirnių sriuba su kiauliena

Žirnių sriuba su kiauliena

5 (1 įvertinimai)

5 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Iš pirmo žvilgsnio žirnių sriuba atrodo nuobodus ir įprastas patiekalas. Tačiau tik sumanios rankos gali iš to padaryti šedevrą. Dabar tai gali padaryti visi. Aš jums papasakosiu, kaip pasigaminti žirnių sriubą su kiauliena. Gaminti iš paprastų produktų daug lengviau ir nedaug kas turi laiko išrasti bei sukurti skanius patiekalus. Bet neskubėkite į neviltį! Net su paprastais ingredientais galite sukurti tikrą šedevrą. Įdomesniam skoniui naudoju rūkytą kiaulieną ir salierų stiebus.

Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Mėsa
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Rūkyta kiauliena
    1 kilogramas
  • Vištienos sultinys
    6 stiklinės
  • Vanduo
    6 stiklinės
  • Lauro lapas
    1 vnt
  • Pipirų žirneliai
    5 vnt
  • Žirniai
    450 gramų
  • Bulvės
    3 vnt
  • Sviestas
    1 šaukštas
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Morka
    2 vnt
  • Salierai
    2 vnt (stiebai)
  • Česnakai
    3 skiltelės
  • Druska ir malti juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Skrebučiai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Rūkytą kiaulieną supjaustykite gabalėliais, suberkite į puodą, sudėkite lauro lapus ir pipirų žirnelius, supilkite sultinį ir vandenį. De...
    1. Rūkytą kiaulieną supjaustykite gabalėliais, suberkite į puodą, sudėkite lauro lapus ir pipirų žirnelius, supilkite sultinį ir vandenį. Dedu puodą ant ugnies.
  • Užvirus sumažiname ugnį iki mažos ir verdame 40 min., po to mėsą ištraukiu ir sultinį perkošu per marlę. Supilu sultinį į puodą ir grąžin...
    2. Užvirus sumažiname ugnį iki mažos ir verdame 40 min., po to mėsą ištraukiu ir sultinį perkošu per marlę. Supilu sultinį į puodą ir grąžinu ant ugnies, užvirus suberiu žirnelius ir verdu 40 min.
  • Reklama
  • Mėsą atvėsinu, o tada suskirstau į smulkius pluoštus.
    3. Mėsą atvėsinu, o tada suskirstau į smulkius pluoštus.
  • Svogūnus ir morkas nuplaukite ir nulupkite, tada supjaustykite mažais kubeliais, nuplaukite saliero stiebą ir supjaustykite plonais pusži...
    4. Svogūnus ir morkas nuplaukite ir nulupkite, tada supjaustykite mažais kubeliais, nuplaukite saliero stiebą ir supjaustykite plonais pusžiedžiais, nulupkite česnaką ir smulkiai supjaustykite. Įkaitinu keptuvę su sviestu ir sudedu daržoves.
  • Reklama
  • Išmaišykite ir kepkite 10-15 minučių ant vidutinės ugnies.
    5. Išmaišykite ir kepkite 10-15 minučių ant vidutinės ugnies.
  • Bulves nulupkite ir nuplaukite, tada supjaustykite mažais gabalėliais. Bulves į puodą sudedu praėjus 40 minučių po to, kai žirniai praded...
    6. Bulves nulupkite ir nuplaukite, tada supjaustykite mažais gabalėliais. Bulves į puodą sudedu praėjus 40 minučių po to, kai žirniai pradeda virti, taip pat sudedu iškeptas daržoves. Verdu apie pusvalandį, pagal skonį pasūdau ir papipiriuoju.
  • Reklama
  • Pačioje pabaigoje mėsą grąžinu į sriubą ir verdu dar 2 minutes. Sriubą patiekiu porcijomis, su baltos duonos skrebučiais.
    7. Pačioje pabaigoje mėsą grąžinu į sriubą ir verdu dar 2 minutes. Sriubą patiekiu porcijomis, su baltos duonos skrebučiais.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai