Žirnių sriuba su kiauliena
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Iš pirmo žvilgsnio žirnių sriuba atrodo nuobodus ir įprastas patiekalas. Tačiau tik sumanios rankos gali iš to padaryti šedevrą. Dabar tai gali padaryti visi. Aš jums papasakosiu, kaip pasigaminti žirnių sriubą su kiauliena. Gaminti iš paprastų produktų daug lengviau ir nedaug kas turi laiko išrasti bei sukurti skanius patiekalus. Bet neskubėkite į neviltį! Net su paprastais ingredientais galite sukurti tikrą šedevrą. Įdomesniam skoniui naudoju rūkytą kiaulieną ir salierų stiebus.
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Rūkyta kiauliena1 kilogramas
-
Vištienos sultinys6 stiklinės
-
Vanduo6 stiklinės
-
Lauro lapas1 vnt
-
Pipirų žirneliai5 vnt
-
Žirniai450 gramų
-
Bulvės3 vnt
-
Sviestas1 šaukštas
-
Svogūnai1 vnt
-
Morka2 vnt
-
Salierai2 vnt (stiebai)
-
Česnakai3 skiltelės
-
Druska ir malti juodieji pipiraipagal skonį
-
Skrebučiaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Rūkytą kiaulieną supjaustykite gabalėliais, suberkite į puodą, sudėkite lauro lapus ir pipirų žirnelius, supilkite sultinį ir vandenį. Dedu puodą ant ugnies.
-
2. Užvirus sumažiname ugnį iki mažos ir verdame 40 min., po to mėsą ištraukiu ir sultinį perkošu per marlę. Supilu sultinį į puodą ir grąžinu ant ugnies, užvirus suberiu žirnelius ir verdu 40 min.
-
Reklama
-
3. Mėsą atvėsinu, o tada suskirstau į smulkius pluoštus.
-
4. Svogūnus ir morkas nuplaukite ir nulupkite, tada supjaustykite mažais kubeliais, nuplaukite saliero stiebą ir supjaustykite plonais pusžiedžiais, nulupkite česnaką ir smulkiai supjaustykite. Įkaitinu keptuvę su sviestu ir sudedu daržoves.
-
Reklama
-
5. Išmaišykite ir kepkite 10-15 minučių ant vidutinės ugnies.
-
6. Bulves nulupkite ir nuplaukite, tada supjaustykite mažais gabalėliais. Bulves į puodą sudedu praėjus 40 minučių po to, kai žirniai pradeda virti, taip pat sudedu iškeptas daržoves. Verdu apie pusvalandį, pagal skonį pasūdau ir papipiriuoju.
-
Reklama
-
7. Pačioje pabaigoje mėsą grąžinu į sriubą ir verdu dar 2 minutes. Sriubą patiekiu porcijomis, su baltos duonos skrebučiais.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama