Žirnių sriuba su grybais ir šonine

Žirnių sriuba su grybais ir šonine

4.5 (4 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Prieš ruošiant žirnių sriubą, žirnius reikia pamirkyti bent kelias valandas. Bet mano atveju aš naudojau žirnius, kurių nereikia mirkyti. Jie iš karto dedami į sriubą. Žirniai turi daug naudingų savybių. Todėl iš jos gaminama sriuba ne tik labai skani, bet ir sveika. Soti, tiršta sriuba yra tai, ko jums reikia rudens-žiemos laikotarpiu.

Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Žirniai
    200 gramų
  • Vanduo
    1.5 litro
  • Rūkyta šoninė
    100 gramų
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Grybai
    200 gramų
  • Prieskoniai
    pagal skonį
  • Bulvės
    2~3 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Vandenį užvirinkite. Suberkite nuplautus žirnelius ir palikite troškintis ant silpnos ugnies.
    1. Vandenį užvirinkite. Suberkite nuplautus žirnelius ir palikite troškintis ant silpnos ugnies.
  • Šoninę ir svogūną susmulkinkite ir pakepinkite.
    2. Šoninę ir svogūną susmulkinkite ir pakepinkite.
  • Reklama
  • Į keptuvę suberkite virtus grybus. Pakepinti porą minučių.
    3. Į keptuvę suberkite virtus grybus. Pakepinti porą minučių.
  • Į žirnius suberkite pakepintus grybus ir pjaustytas bulves. Viską kartu virkite dar 20-30 min. Įberkite druskos pagal skonį.
    4. Į žirnius suberkite pakepintus grybus ir pjaustytas bulves. Viską kartu virkite dar 20-30 min. Įberkite druskos pagal skonį.
  • Reklama
  • Gero apetito!
    5. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.5/5 (4 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai