Žiediniai kopūstai įdaryti malta mėsa
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Jei manote, kad žinote absoliučiai visus žiedinio kopūsto gaminimo būdus, aš jus labai nustebinsiu. Peržiūrėkite kalafiorų, įdarytų malta mėsa, receptą – to dar nebandėte! Tiesą sakant, ypatingų paslapčių čia nėra, o receptas be galo paprastas – net vaikas su juo susidoros, tačiau galiausiai išeina toks grožis, kad atrodo, jog profesionalūs šefai visą dieną siautėja. Na, skonis, žinoma, puikus - labai minkšti kopūstai su švelniu faršu po sūrio-majonezo kepure - puikus derinys. O šį prašmatnų patiekalą galima drąsiai dėti ant šventinio stalo, tikiu, kad jūsų svečius nustebins toks naujoviškas požiūris į kopūstų gaminimą. Žemiau siūlau jums išsamų žiedinių kopūstų, įdarytų malta mėsa, receptą su nuotraukomis.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Žiediniai kopūstai1 vnt (vidutinė galva)
-
Malta mėsa300 gramų
-
Majonezas5 šaukštai
-
Sūris100 gramų
-
Kiaušinis1 vnt
-
Švieži žalumynai20 gramų
-
Svogūnai0.5 vnt
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
-
1. Renkamės vidutinio dydžio žiedinio kopūsto galvutę be tamsių dėmių. Nuimkite lapus prie pagrindo ir gerai nuplaukite.
-
2. Dabar supilkite vandenį į puodą ir padėkite ant ugnies. Palaukite, kol vanduo užvirs, tada pasūdome ir įdedame kopūstą. Virkite 6-7 minutes, ne daugiau – mums labai svarbu nepervirti. Tada nupilkite vandenį ir palaukite, kol kopūstai atvės.
-
Reklama
-
3. Į maltą mėsą sudedame tarkuotą svogūną, įmušame kiaušinį, smulkintus žalumynus, druską, pipirus, gerai išmaišome. Dabar tarpą tarp žiedynų užpildome malta mėsa. Tai darome atsargiai, rankomis, kad nesugadintume kopūsto.
-
4. Įdarytus kopūstus paskirstome į kepimo indą ir atsargiai iš visų pusių patepame majonezu. Formą dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 40 min. Tada kopūstą išimame ir apibarstome tarkuotu sūriu, grąžiname į orkaitę ir kepame dar 10-15 min.
-
Reklama
-
5. Kai mūsų įdaryti kopūstai šiek tiek atvės, supjaustykite juos gabalėliais ir papuoškite šviežiomis žolelėmis.
-
6. Čia toks grožis kontekste. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama