Tortas su vyšniomis iš blynų
5 (3 įvertinimai)
8 Porcijos
45 min.
Apie receptą
Blynų tortas su vyšniomis – nacionalinis moldavų tortas, be kurio neapsieina joks iškilmingas renginys ar šventė. Nuostabiai gražus ir skanus desertas! Klasikiniame šio pyrago recepte naudojama riebi naminė grietinė su cukrumi arba cukraus pudra. Siūlau pasigaminti su kreminio sūrio, grietinėlės ir cukraus pudros kremu. Galite naudoti bet kokį kreminį sūrį. Galite naudoti net įprastą varškę, tačiau ją reikės pertrinti per sietelį arba plakti trintuvu iki vientisos konsistencijos. Labai rekomenduoju šį skanų tortą! Vyšnių, saldžios grietinėlės ir plonų blynelių derinys – nepaprastai skanus!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktai /
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Pienas1.5 stiklinė (blynai)
-
Kiaušiniai3 vnt (blynai)
-
Verdantis vanduo1/2 stiklinė (blynai)
-
Kvietiniai miltai1.5 stiklinė (blynai)
-
Druska1 žiupsnelis (blynai)
-
Cukrus1 šaukštas (blynai)
-
Aliejus2 šaukštai (blynai)
-
Vyšnios šaldytos800 gramų
-
Sūrio kremas200 gramų
-
Grietinė400 gramų (25% riebumo)
-
Cukraus pudra100 gramų
-
Šokoladas50 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Iš anksto išimkite vyšnias iš šaldiklio, sudėkite į sietelį, kad nuvarvėtų visas sulčių perteklius.
-
2. Norėdami gaminti blynus, į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir cukraus. Išmaišykite su šluotele.
-
Reklama
-
3. Supilkite šiltą pieną, vėl išmaišykite.
-
4. Suberkite persijotus miltus, plakite šluotele iki vientisos, be gabalėlių tešlos.
-
Reklama
-
5. Užpilkite verdančiu vandeniu, gerai išmaišykite nuolat maišydami. Tada supilkite aliejų ir vėl išmaišykite. Tešla paruošta blynams kepti.
-
6. Sausoje keptuvėje apkepkite plonus blynus.
-
Reklama
-
7. Norėdami pagaminti tortą, mums reikia 13-15 blynų. Blynus atvėsinkite.
-
8. Norėdami paruošti kremą, mikseriu sumaišykite grietinę, kreminį sūrį ir cukraus pudrą.
-
Reklama
-
9. Pradėkime rinkti tortą. Ant blyno uždėkite eilę vyšnių.
-
10. Susukite blyną į sandarų vamzdelį.
-
Reklama
-
11. Pirmajam sluoksniui sudėkite 5 ar 7 paruoštus vamzdelius su vyšniomis.
-
12. Sutepkite dideliu kiekiu kremo.
-
13. Toliau renkame tortą pagal piramidės principą. Ant kremo uždėkite 4 blynų vamzdelius.
-
Reklama
-
14. Taip pat gausiai sutepkite kremu.
-
15. Ir taip mažėjančia tvarka dėliokite blynų vamzdelius. Kiekvieną sluoksnį gausiai aptepkite kremu.
-
16. Visą tortą aptepkite likusiu kremu ir 2-3 valandoms arba per naktį laikykite šaldytuve.
-
17. Paruoštą tortą galima papuošti pagal pageidavimą, pavyzdžiui, tarkuotu šokoladu arba užpilti ištirpintu šokoladu. Šokoladą ištirpinau vandens vonelėje.
-
18. Supilkite šokoladą ant torto ir šaldykite, kol sustings.
-
19. Patiekite atšaldytą vyšnių tortą! Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama