Žaliųjų pomidorų lecho

Žaliųjų pomidorų lecho

5 (1 įvertinimai)

1 Porcija
3 val.

Apie receptą

Žaliuosius pomidorus galima ne tik sūdyti ar rauginti, bet ir iš jų paruošti nepaprastai skanų lecho. Jei mėgstate daržovių užkandžius, būtinai atidžiau pažvelkite į šį paprastą receptą. Kad lecho būtų tikrai skanus, pomidorai turi būti ne ankstyvi, o šiek tiek rudi, antraip paruošti gali būti kartaus skonio. Galite naudoti ne tik paruoštą pomidorų padažą, bet ir šviežius pomidorus. Druską ir cukrų rekomenduoju dėti dviem dozėmis, pirmąją valandą po troškinimo, antrąją likus 10 minučių iki pabaigos. Iš nurodyto ingredientų kiekio gaunama maždaug 1,5 litro lecho.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Žalieji pomidorai
    1.5 kilogramo
  • Svogūnai
    2 vnt
  • Morkos
    2 vnt
  • Paprika
    3 vnt
  • Pomidorų padažas
    1/2 stiklinės
  • Actas
    3 šaukštai
  • Cukrus
    3 šaukštai
  • Druska
    1 šaukštas
  • Aliejus
    1/2 stiklinės
Reklama
Gaminimo eiga
  • Nuplaukite, nusausinkite ir nulupkite daržoves.
    1. Nuplaukite, nusausinkite ir nulupkite daržoves.
  • Svogūną ir papriką supjaustykite plonais griežinėliais, morkas sutarkuokite stambia tarka.
    2. Svogūną ir papriką supjaustykite plonais griežinėliais, morkas sutarkuokite stambia tarka.
  • Reklama
  • Pomidorus supjaustykite ketvirčiais.
    3. Pomidorus supjaustykite ketvirčiais.
  • Įpilkite pomidorų padažo ir augalinio aliejaus. Padėkite ant ugnies. Užvirus verdame ant mažos ugnies apie 2 val.
    4. Įpilkite pomidorų padažo ir augalinio aliejaus. Padėkite ant ugnies. Užvirus verdame ant mažos ugnies apie 2 val.
  • Reklama
  • Pasūdykite ir pridėkite cukraus pagal skonį. Likus 5 minutėms iki pabaigos supilkite actą.
    5. Pasūdykite ir pridėkite cukraus pagal skonį. Likus 5 minutėms iki pabaigos supilkite actą.
  • Paruoštą žaliųjų pomidorų lecho sudėkite į sterilizuotus stiklainius, užsukite ir palikite apverstus, kol visiškai atvės.
    6. Paruoštą žaliųjų pomidorų lecho sudėkite į sterilizuotus stiklainius, užsukite ir palikite apverstus, kol visiškai atvės.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai