Žaliųjų pomidorų lecho
5 (1 įvertinimai)
1 Porcija
3 val.
Apie receptą
Žaliuosius pomidorus galima ne tik sūdyti ar rauginti, bet ir iš jų paruošti nepaprastai skanų lecho. Jei mėgstate daržovių užkandžius, būtinai atidžiau pažvelkite į šį paprastą receptą. Kad lecho būtų tikrai skanus, pomidorai turi būti ne ankstyvi, o šiek tiek rudi, antraip paruošti gali būti kartaus skonio. Galite naudoti ne tik paruoštą pomidorų padažą, bet ir šviežius pomidorus. Druską ir cukrų rekomenduoju dėti dviem dozėmis, pirmąją valandą po troškinimo, antrąją likus 10 minučių iki pabaigos. Iš nurodyto ingredientų kiekio gaunama maždaug 1,5 litro lecho.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Žalieji pomidorai1.5 kilogramo
-
Svogūnai2 vnt
-
Morkos2 vnt
-
Paprika3 vnt
-
Pomidorų padažas1/2 stiklinės
-
Actas3 šaukštai
-
Cukrus3 šaukštai
-
Druska1 šaukštas
-
Aliejus1/2 stiklinės
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Nuplaukite, nusausinkite ir nulupkite daržoves.
-
2. Svogūną ir papriką supjaustykite plonais griežinėliais, morkas sutarkuokite stambia tarka.
-
Reklama
-
3. Pomidorus supjaustykite ketvirčiais.
-
4. Įpilkite pomidorų padažo ir augalinio aliejaus. Padėkite ant ugnies. Užvirus verdame ant mažos ugnies apie 2 val.
-
Reklama
-
5. Pasūdykite ir pridėkite cukraus pagal skonį. Likus 5 minutėms iki pabaigos supilkite actą.
-
6. Paruoštą žaliųjų pomidorų lecho sudėkite į sterilizuotus stiklainius, užsukite ir palikite apverstus, kol visiškai atvės.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama