Bazilikų pasta

Bazilikų pasta

5 (1 įvertinimai)

5-7 Porcijos
10 min.

Apie receptą

Padažas gana švelnus ir malonaus skonio, išskirtinio aromato. Idealiai tinka salotoms, makaronams ar kitiems garnyrams pagardinti. Bazilikų mėgėjai įvertins šį padažą. Jei mėgstate žalią [serach=baziliką], kaip aš mėgstu, būtinai pasigaminkite šį padažą. Vasarą nepamainomas kaip užpilas prie salotų, makaronų, kukurūzų košės, virtų ar keptų bulvių, taip pat galima patiekti su mėsa, žuvimi ir kt. Parmezano sūrio galima atsisakyti. Jei norite, galite pridėti šiek tiek citrinos sulčių. Ilgesniam laikymui padažą galima užšaldyti.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Žaliasis bazilikas
    2 kekės
  • Alyvuogių aliejus
    100 gramų
  • Vanduo
    100~150 mililitrų
  • Česnakai
    3~4 skiltelės
  • Graikiniai riešutai
    50 gramų
  • Druska
    pagal skonį
  • Sūris ,,Parmezanas,,
    1 valgomasis šaukštas (tarkuotas)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus.
    1. Paruoškite visus ingredientus.
  • Šviežią baziliką nuplaukite, nusausinkite ir stambiai supjaustykite. Česnaką nulupkite ir taip pat supjaustykite griežinėliais. Graikiniu...
    2. Šviežią baziliką nuplaukite, nusausinkite ir stambiai supjaustykite. Česnaką nulupkite ir taip pat supjaustykite griežinėliais. Graikinius riešutus porą minučių padžiovinkite sausoje keptuvėje, taip jų aromatas ir skonis labiau atsiskleis.
  • Reklama
  • Į trintuvo (smulkintuvo) dubenį suberkite paruoštą baziliką, graikinį riešutą ir česnaką. Sutrinkite iki vientisos masės, įberkite drusko...
    3. Į trintuvo (smulkintuvo) dubenį suberkite paruoštą baziliką, graikinį riešutą ir česnaką. Sutrinkite iki vientisos masės, įberkite druskos pagal skonį, supilkite alyvuogių aliejų, vandenį ir vėl plakite, kol padažas taps vienalytis.
  • Paruoštą padažą supilkite į tinkamą dubenį. Jo konsistencija nėra tiršta.
    4. Paruoštą padažą supilkite į tinkamą dubenį. Jo konsistencija nėra tiršta.
  • Reklama
  • Suberkite smulkiai tarkuotą parmezaną ir išmaišykite. Padažą supilstykite į tinkamą indelį ir laikykite šaldytuve 5-7 dienas.
    5. Suberkite smulkiai tarkuotą parmezaną ir išmaišykite. Padažą supilstykite į tinkamą indelį ir laikykite šaldytuve 5-7 dienas.
  • Patiekite su bet kokiu patiekalu. Skanaus!
    6. Patiekite su bet kokiu patiekalu. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai