Bazilikų pasta
5 (1 įvertinimai)
5-7 Porcijos
10 min.
Apie receptą
Padažas gana švelnus ir malonaus skonio, išskirtinio aromato. Idealiai tinka salotoms, makaronams ar kitiems garnyrams pagardinti. Bazilikų mėgėjai įvertins šį padažą. Jei mėgstate žalią [serach=baziliką], kaip aš mėgstu, būtinai pasigaminkite šį padažą. Vasarą nepamainomas kaip užpilas prie salotų, makaronų, kukurūzų košės, virtų ar keptų bulvių, taip pat galima patiekti su mėsa, žuvimi ir kt. Parmezano sūrio galima atsisakyti. Jei norite, galite pridėti šiek tiek citrinos sulčių. Ilgesniam laikymui padažą galima užšaldyti.
Paskirtis: Padažų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Žaliasis bazilikas2 kekės
-
Alyvuogių aliejus100 gramų
-
Vanduo100~150 mililitrų
-
Česnakai3~4 skiltelės
-
Graikiniai riešutai50 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Sūris ,,Parmezanas,,1 valgomasis šaukštas (tarkuotas)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Šviežią baziliką nuplaukite, nusausinkite ir stambiai supjaustykite. Česnaką nulupkite ir taip pat supjaustykite griežinėliais. Graikinius riešutus porą minučių padžiovinkite sausoje keptuvėje, taip jų aromatas ir skonis labiau atsiskleis.
-
Reklama
-
3. Į trintuvo (smulkintuvo) dubenį suberkite paruoštą baziliką, graikinį riešutą ir česnaką. Sutrinkite iki vientisos masės, įberkite druskos pagal skonį, supilkite alyvuogių aliejų, vandenį ir vėl plakite, kol padažas taps vienalytis.
-
4. Paruoštą padažą supilkite į tinkamą dubenį. Jo konsistencija nėra tiršta.
-
Reklama
-
5. Suberkite smulkiai tarkuotą parmezaną ir išmaišykite. Padažą supilstykite į tinkamą indelį ir laikykite šaldytuve 5-7 dienas.
-
6. Patiekite su bet kokiu patiekalu. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama