Sluoksniuotos salotos su tunu, pomidorais ir avokadu

Sluoksniuotos salotos su tunu, pomidorais ir avokadu

5 (2 įvertinimai)

1-2 Porcijos
10 min.

Apie receptą

Lengvos, elegantiškos salotos vakarienei ir šventiniam stalui. Sudedamosios dalys puikiai dera. Svarbu naudoti prinokusį avokadą ir prinokusius, skanius pomidorus – tada salotos bus sėkmingos! Tokios lengvai paruošiamos ir elegantiškos avokado, pomidorų ir tuno konservų salotos puikiai tiks pasibuvimams su draugėmis ar bet kuriai kitai šventei. Sudedamosios dalys puikiai dera. Švelnus riešutinis avokado skonis išryškina nedidelį pomidorų rūgštumą ir žuvies konservų sodrumą. Na, patiekalas atrodo labai ryškus ir patrauklus!

Receptai pagal ingredientus: # Žuvis / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Avokadas
    1 vnt
  • Pomidorai
    2~3 vnt
  • Konservuotas tunas
    160 gramų
  • Citrinų sultys
    1 arbatinis šaukštelis
  • Druska
    pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Salotas galima rinkti į žiedą, kaip ir mano, arba patiekti į mažus dubenėlius, išdėliotus sluo...
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Salotas galima rinkti į žiedą, kaip ir mano, arba patiekti į mažus dubenėlius, išdėliotus sluoksniais.
  • Pomidorus šiek tiek įpjaukite ir padėkite minutei į verdantį vandenį, kad lengvai nusiluptų odelė.
    2. Pomidorus šiek tiek įpjaukite ir padėkite minutei į verdantį vandenį, kad lengvai nusiluptų odelė.
  • Reklama
  • Nuimkite odelę nuo pomidorų.
    3. Nuimkite odelę nuo pomidorų.
  • Supjaustykite mažais kubeliais. Supjaustytus pomidorus sudėkite į sietelį ir truputį paspauskite šaukštu, kad nuvarvėtų sulčių perteklius.
    4. Supjaustykite mažais kubeliais. Supjaustytus pomidorus sudėkite į sietelį ir truputį paspauskite šaukštu, kad nuvarvėtų sulčių perteklius.
  • Reklama
  • Perkelkite į nedidelį dubenį ir lengvai pagardinkite.
    5. Perkelkite į nedidelį dubenį ir lengvai pagardinkite.
  • Avokadą perpjaukite pusiau, nulupkite ir išimkite kauliuką.
    6. Avokadą perpjaukite pusiau, nulupkite ir išimkite kauliuką.
  • Reklama
  • Minkštimą sudėkite į dubenį ir sutrinkite šakute, įpilkite citrinos sulčių, druskos ir juodųjų pipirų, išmaišykite.
    7. Minkštimą sudėkite į dubenį ir sutrinkite šakute, įpilkite citrinos sulčių, druskos ir juodųjų pipirų, išmaišykite.
  • Atidarykite tuno skardinę, nusausinkite sultis, sutrinkite konservus šakute.
    8. Atidarykite tuno skardinę, nusausinkite sultis, sutrinkite konservus šakute.
  • Reklama
  • Ant indo uždėkite serviravimo žiedą. Pirmą sluoksnį paskleiskite avokadų tyrele.
    9. Ant indo uždėkite serviravimo žiedą. Pirmą sluoksnį paskleiskite avokadų tyrele.
  • Ant viršaus uždėkite pjaustytų pomidorų.
    10. Ant viršaus uždėkite pjaustytų pomidorų.
  • Reklama
  • Paskutinį sluoksnį išdėliokite tuną. Lengvai paspauskite salotas.
    11. Paskutinį sluoksnį išdėliokite tuną. Lengvai paspauskite salotas.
  • Atsargiai nuimkite žiedą, papuoškite salotas citrinos skiltele, petražolių lapeliu ir patiekite iš karto. Skanaus!
    12. Atsargiai nuimkite žiedą, papuoškite salotas citrinos skiltele, petražolių lapeliu ir patiekite iš karto. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai