Sluoksniuotos tešlos tartletai
5 (2 įvertinimai)
12 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Tartaletės iš sluoksniuotos tešlos pagal šį receptą gaunasi labai gražios ir nepaprastai patrauklios. Jei jas pripildysite įdarų ir papuošite jomis šventinį stalą, jos dingsta akimirksniu. Siūlau tris savo mėgstamiausius įdarus šioms sluoksniuotos tešlos tartaletėms – labai rekomenduoju, tačiau tiks ir bet kokie kiti įdarai, tiek kaip užkandžiai, tiek kaip desertai. Įsidėmėkite šį receptą!
Paskirtis: Šventiniam stalui receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Tartaletės:
-
Sluoksniuota tešla400 gramų
-
Vištos trynys1 vnt.
-
Įdaras:
-
Kiaušiniai2 vnt.
-
Morka1 vnt.
-
Česnakas4 skiltelės
-
Konservuoti žirneliai50 gramų
-
Kietasis sūris80 gramų
-
Kumpis50 gramų
-
Majonezas200 ml
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Visus ingredientus sudėkite ant stalo. Iš anksto atšildykite sluoksniuotą tešlą. -
2. Ant darbo paviršiaus šiek tiek iškočiokite sluoksniuotą tešlą. Naudokite apvalias formeles dviejų dydžių. Didesne formele išpjaukite iš tešlos 24 apskritimus, o mažesne – 12 apskritimų taip, kad gautųsi žiedeliai. -
Reklama
-
3. Taigi turėtumėte turėti tiek pat apskritimų, kiek žiedelių. -
4. Sudėkite visus apskritimus ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, ir patepkite plakto vištos trynio bei 2 a. šaukštelių vandens mišiniu. -
Reklama
-
5. Ant viršaus uždėkite žiedelius ir juos taip pat patepkite plakto trynio mišiniu. -
6. Kepkite tartaletes iš anksto iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Iškepusias tartaletes atvėsinkite. -
Reklama
-
7. Paruoškite įdarus tartaletėms. Pirmiausia kiaušinius virkite puode su vandeniu iki kieto virimo. -
8. Nulupkite morką ir sutarkuokite stambia tarka. -
Reklama
-
9. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. -
10. Dideliame dubenyje sumaišykite tarkuotą morką, pusę tarkuoto sūrio, įspauskite 2 nuluptas česnako skilteles per česnako spaudiklį. -
Reklama
-
11. Įdėkite 2 valg. šaukštus majonezo. -
12. Išmaišykite. Pirmasis tartaletių įdaras paruoštas. -
13. Virti kiaušiniai nulupami ir smulkiai supjaustomi. -
Reklama
-
14. Supjaustytus kiaušinius sudėkite į didelį dubenį, įspauskite 2 nuluptas česnako skilteles per česnako spaudiklį, įdėkite 2 valg. šaukštus majonezo. -
15. Išmaišykite. Antrasis tartaletių įdaras paruoštas. -
16. Kumpį sutarkuokite stambia tarka. -
17. Dideliame dubenyje sumaišykite tarkuotą kumpį, likusią sūrio dalį, konservuotus žirnelius, įdėkite 2 valg. šaukštus majonezo. -
18. Išmaišykite visus ingredientus. Trečiasis tartaletių įdaras paruoštas. -
19. Taigi, tartaletėms paruošti trys įdarai. -
20. Užpildykite tartaletes šiais įdarais ir patiekite iš karto prie stalo. -
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama




















