Žalioji arbata su ženšeniu

Žalioji arbata su ženšeniu

5 (1 įvertinimai)

4-5

Porcijos

2 val. 50 min.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Arbatos receptas, kuriuo pasidalinsiu žemiau, turi 100% kokybės. Žalioji arbata su ženšeniu ruošiama lėtai ir ją reikia gerti lėtai. Arbata labai ryškaus kartaus skonio, patiekiama šilta, su saldžiais džiovintais vaisiais. Reikia pažymėti, kad tai nėra kasdienis gėrimas, nes ženšenio šaknis turi gydomųjų savybių, todėl tokios arbatos naudojimas turi būti kontroliuojamas.

Receptai pagal ingredientus:
  • Reikalingi ingredientai:

  • Ženšenio šaknis
    20 gramų (sausa)
  • Vanduo
    1 litras
  • Imbieras
    20 gramų
  • Žalioji arbata
    1 valgomasis šaukštas
  • Kaip pagaminti
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Kruopščiai nuplaukite ženšenio šaknį, pašalinkite užterštas vietas. Sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Virkite ant silpnos ugnies 2 ...
    2. Kruopščiai nuplaukite ženšenio šaknį, pašalinkite užterštas vietas. Sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Virkite ant silpnos ugnies 2 valandas.
  • Pasibaigus laikui, nuovirą nukelkite nuo ugnies.
    3. Pasibaigus laikui, nuovirą nukelkite nuo ugnies.
  • Išimkite ženšenį ir išardykite į pluoštus arba supjaustykite gabalėliais. Nulupkite ir susmulkinkite imbiero šaknį. Viską pamerkite į nuo...
    4. Išimkite ženšenį ir išardykite į pluoštus arba supjaustykite gabalėliais. Nulupkite ir susmulkinkite imbiero šaknį. Viską pamerkite į nuovirą. Padėkite ant lėtos ugnies dar 30 minučių.
  • Per tą laiką užplikykite žaliąją arbatą, supilkite žaliąją arbatą į virdulį, užpilkite karštu vandeniu, po 3 minučių nukoškite ir vėl užp...
    5. Per tą laiką užplikykite žaliąją arbatą, supilkite žaliąją arbatą į virdulį, užpilkite karštu vandeniu, po 3 minučių nukoškite ir vėl užpilkite karštu vandeniu. Palikite pastovėti.
  • Kai nuoviras bus paruoštas, perkoškite.
    6. Kai nuoviras bus paruoštas, perkoškite.
  • Įpilkite cukraus. Vėl uždėkite ant ugnies ir kaitinkite, kol cukrus ištirps. Tada nukelkite nuo ugnies.
    7. Įpilkite cukraus. Vėl uždėkite ant ugnies ir kaitinkite, kol cukrus ištirps. Tada nukelkite nuo ugnies.
  • Supilkite į dubenį ar puodelį.
    8. Supilkite į dubenį ar puodelį.
  • Žalioji arbata su ženšeniu patiekiama supilta į dubenėlius ar puodelius santykiu 1:1 su džiovintais vaisiais. Laiminga arbata!
    9. Žalioji arbata su ženšeniu patiekiama supilta į dubenėlius ar puodelius santykiu 1:1 su džiovintais vaisiais. Laiminga arbata!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Šaltinis: povar.ru
Rekomenduojami receptai