Žalioji arbata su ženšeniu
5 (1 įvertinimai)
4-5 Porcijos
2 val. 50 min.
Apie receptą
Arbatos receptas, kuriuo pasidalinsiu žemiau, turi 100% kokybės. Žalioji arbata su ženšeniu ruošiama lėtai ir ją reikia gerti lėtai. Arbata labai ryškaus kartaus skonio, patiekiama šilta, su saldžiais džiovintais vaisiais. Reikia pažymėti, kad tai nėra kasdienis gėrimas, nes ženšenio šaknis turi gydomųjų savybių, todėl tokios arbatos naudojimas turi būti kontroliuojamas.
Paskirtis: Gėrimų receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Ženšenio šaknis20 gramų (sausa)
-
Vanduo1 litras
-
Imbieras20 gramų
-
Žalioji arbata1 valgomasis šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Kruopščiai nuplaukite ženšenio šaknį, pašalinkite užterštas vietas. Sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Virkite ant silpnos ugnies 2 valandas.
-
Reklama
-
3. Pasibaigus laikui, nuovirą nukelkite nuo ugnies.
-
4. Išimkite ženšenį ir išardykite į pluoštus arba supjaustykite gabalėliais. Nulupkite ir susmulkinkite imbiero šaknį. Viską pamerkite į nuovirą. Padėkite ant lėtos ugnies dar 30 minučių.
-
Reklama
-
5. Per tą laiką užplikykite žaliąją arbatą, supilkite žaliąją arbatą į virdulį, užpilkite karštu vandeniu, po 3 minučių nukoškite ir vėl užpilkite karštu vandeniu. Palikite pastovėti.
-
6. Kai nuoviras bus paruoštas, perkoškite.
-
Reklama
-
7. Įpilkite cukraus. Vėl uždėkite ant ugnies ir kaitinkite, kol cukrus ištirps. Tada nukelkite nuo ugnies.
-
8. Supilkite į dubenį ar puodelį.
-
Reklama
-
9. Žalioji arbata su ženšeniu patiekiama supilta į dubenėlius ar puodelius santykiu 1:1 su džiovintais vaisiais. Laiminga arbata!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama