Vyšnių padažas Tkemali žiemai
5 (2 įvertinimai)
1 Porcija
45 min.
Apie receptą
Klasikinis „Tkemali“ padažas gaminamas iš geltonųjų vyšninių slyvų. Tačiau įgudę virėjai, norėdami sukurti šį skanų padažą, pradėjo naudoti bet kokias rūgščias uogas. Šiai progai tiks ir vyšnios. Verta žinoti, kad druska, cukrus, prieskoniai gali būti derinami pagal savo skonį. Jei kalendros turite miltelių pavidalo, supilkite tiesiai į puodą su visais prieskoniais. Vyšnių tkemali puikiai dera su mėsos patiekalais. Būtinai išbandykite!
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vyšnios500 gramų
-
Bazilikas15 gramų
-
Česnakai2 skiltelės
-
Chmelisuneli
-
Druska1.2 arbatinio šaukštelio
-
Cukrus2 šaukštai
-
Raudonieji aštrūs pipirai1/3 arbatinio šaukštelio
-
Kalendra1 arbatinis šaukštelis
-
Juodieji pipirai1/3 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Iš vyšnių pašalinkite kauliukus. Supilkite į blenderio dubenį ir plakite iki vientisos masės.
-
Reklama
-
3. Nuimkite lapus nuo baziliko šakelių. Nulupkite česnaką ir supjaustykite gabalėliais. Viską perkelkite į blenderio dubenį su kapotomis vyšniomis. Suberkite kalendros sėklas. Viską sutrinkite iki vientisos masės.
-
4. Gautą masę supilkite į puodą. Padėkite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite.
-
Reklama
-
5. Užvirus sumažinkite ugnį iki minimumo. Įpilkite druskos, cukraus, raudonųjų ir juodųjų pipirų. Virkite nuo užvirimo 5 minutes.
-
6. Pasibaigus laikui, padažą nukelkite nuo ugnies. Supilkite į švarų ir sausą stiklainį.
-
Reklama
-
7. Užsukite dangtelį, apverskite. Suvyniokite ir leiskite atvėsti šioje formoje.
-
8. Paruoštą padažą laikykite vėsioje vietoje. Iš nurodyto ingredientų kiekio gaunamas vienas 0,3 litro stiklainis.
-
Reklama
-
9. Sėkmės ruošiantis!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama