Vyšnių padažas Tkemali žiemai

Vyšnių padažas Tkemali žiemai

5 (2 įvertinimai)

1 Porcija
45 min.

Apie receptą

Klasikinis „Tkemali“ padažas gaminamas iš geltonųjų vyšninių slyvų. Tačiau įgudę virėjai, norėdami sukurti šį skanų padažą, pradėjo naudoti bet kokias rūgščias uogas. Šiai progai tiks ir vyšnios. Verta žinoti, kad druska, cukrus, prieskoniai gali būti derinami pagal savo skonį. Jei kalendros turite miltelių pavidalo, supilkite tiesiai į puodą su visais prieskoniais. Vyšnių tkemali puikiai dera su mėsos patiekalais. Būtinai išbandykite!

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vyšnios
    500 gramų
  • Bazilikas
    15 gramų
  • Česnakai
    2 skiltelės
  • Chmeli
    suneli
  • Druska
    1.2 arbatinio šaukštelio
  • Cukrus
    2 šaukštai
  • Raudonieji aštrūs pipirai
    1/3 arbatinio šaukštelio
  • Kalendra
    1 arbatinis šaukštelis
  • Juodieji pipirai
    1/3 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Iš vyšnių pašalinkite kauliukus. Supilkite į blenderio dubenį ir plakite iki vientisos masės.
    2. Iš vyšnių pašalinkite kauliukus. Supilkite į blenderio dubenį ir plakite iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Nuimkite lapus nuo baziliko šakelių. Nulupkite česnaką ir supjaustykite gabalėliais. Viską perkelkite į blenderio dubenį su kapotomis vyš...
    3. Nuimkite lapus nuo baziliko šakelių. Nulupkite česnaką ir supjaustykite gabalėliais. Viską perkelkite į blenderio dubenį su kapotomis vyšniomis. Suberkite kalendros sėklas. Viską sutrinkite iki vientisos masės.
  • Gautą masę supilkite į puodą. Padėkite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite.
    4. Gautą masę supilkite į puodą. Padėkite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite.
  • Reklama
  • Užvirus sumažinkite ugnį iki minimumo. Įpilkite druskos, cukraus, raudonųjų ir juodųjų pipirų. Virkite nuo užvirimo 5 minutes.
    5. Užvirus sumažinkite ugnį iki minimumo. Įpilkite druskos, cukraus, raudonųjų ir juodųjų pipirų. Virkite nuo užvirimo 5 minutes.
  • Pasibaigus laikui, padažą nukelkite nuo ugnies. Supilkite į švarų ir sausą stiklainį.
    6. Pasibaigus laikui, padažą nukelkite nuo ugnies. Supilkite į švarų ir sausą stiklainį.
  • Reklama
  • Užsukite dangtelį, apverskite. Suvyniokite ir leiskite atvėsti šioje formoje.
    7. Užsukite dangtelį, apverskite. Suvyniokite ir leiskite atvėsti šioje formoje.
  • Paruoštą padažą laikykite vėsioje vietoje. Iš nurodyto ingredientų kiekio gaunamas vienas 0,3 litro stiklainis.
    8. Paruoštą padažą laikykite vėsioje vietoje. Iš nurodyto ingredientų kiekio gaunamas vienas 0,3 litro stiklainis.
  • Reklama
  • Sėkmės ruošiantis!
    9. Sėkmės ruošiantis!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai