Vyšnių gira

Vyšnių gira

5 (1 įvertinimai)

10 Porcijos
72 val.

Apie receptą

Vyšnių gira – ir skanu, ir sveika. Jei dar nebandėte, tuomet turėtumėte išmokti šį paprastą receptą ir mėgautis išskirtiniu vyšnių skoniu. Trys dienos - ir gira paruošta! Vyšnių gira yra savotiška egzotika, bet pabandykite karštą vasaros dieną - norėsite dar ir dar. Tokia gera gira. Cukraus kiekį galite keisti pagal savo skonį.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vyšnios
    1 kilogramas
  • Vanduo
    2 litrai
  • Cukrus
    150~200 gramų
  • Razinos
    6~7 vnt
  • Sausos mielės
    1 gramas
Reklama
Gaminimo eiga
  • Vyšnias užpilkite vandeniu ir virkite 5 minutes. Sultinį supilkite į stiklainį, iš vyšnių išspauskite sultis.
    1. Vyšnias užpilkite vandeniu ir virkite 5 minutes. Sultinį supilkite į stiklainį, iš vyšnių išspauskite sultis.
  • Įberkite cukraus ir atvėsinkite iki 25 laipsnių.
    2. Įberkite cukraus ir atvėsinkite iki 25 laipsnių.
  • Reklama
  • Į šiltas sultis įdėkite mielių.
    3. Į šiltas sultis įdėkite mielių.
  • Atvėsusį sultinį su sultimis supilti į stiklainį, suberti razinas. Uždarykite marle ir palikite fermentuotis 2 dienas. Tada perkoškite, s...
    4. Atvėsusį sultinį su sultimis supilti į stiklainį, suberti razinas. Uždarykite marle ir palikite fermentuotis 2 dienas. Tada perkoškite, suberkite dar 6 razinas ir padėkite į šaltą vietą fermentacijai.
  • Reklama
  • Po dienos galite naudoti girą.
    5. Po dienos galite naudoti girą.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai