Vyšnių gira

Vyšnių gira

5 (1 įvertinimai)

10 Porcijos
72 val.

Apie receptą

Vyšnių gira – ir skanu, ir sveika. Jei dar nebandėte, tuomet turėtumėte išmokti šį paprastą receptą ir mėgautis išskirtiniu vyšnių skoniu. Trys dienos - ir gira paruošta! Vyšnių gira yra savotiška egzotika, bet pabandykite karštą vasaros dieną - norėsite dar ir dar. Tokia gera gira. Cukraus kiekį galite keisti pagal savo skonį.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vyšnios
    1 kilogramas
  • Vanduo
    2 litrai
  • Cukrus
    150~200 gramų
  • Razinos
    6~7 vnt
  • Sausos mielės
    1 gramas
Reklama
Gaminimo eiga
  • Vyšnias užpilkite vandeniu ir virkite 5 minutes. Sultinį supilkite į stiklainį, iš vyšnių išspauskite sultis.
    1. Vyšnias užpilkite vandeniu ir virkite 5 minutes. Sultinį supilkite į stiklainį, iš vyšnių išspauskite sultis.
  • Įberkite cukraus ir atvėsinkite iki 25 laipsnių.
    2. Įberkite cukraus ir atvėsinkite iki 25 laipsnių.
  • Reklama
  • Į šiltas sultis įdėkite mielių.
    3. Į šiltas sultis įdėkite mielių.
  • Atvėsusį sultinį su sultimis supilti į stiklainį, suberti razinas. Uždarykite marle ir palikite fermentuotis 2 dienas. Tada perkoškite, s...
    4. Atvėsusį sultinį su sultimis supilti į stiklainį, suberti razinas. Uždarykite marle ir palikite fermentuotis 2 dienas. Tada perkoškite, suberkite dar 6 razinas ir padėkite į šaltą vietą fermentacijai.
  • Reklama
  • Po dienos galite naudoti girą.
    5. Po dienos galite naudoti girą.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai