Voveraitės su grietinėle

Voveraitės su grietinėle

5 (1 įvertinimai)

2 Porcijos
45 min.

Apie receptą

Voveraitės puikiai dera su grietinėle. O jei pridėsite šiek tiek žalumynų ir svogūnų bei išvirsite bulvių, turėsite nuostabius pietus. Paruoškite voveraites su grietinėle – tai paprasta ir skanu! Norėdami paruošti voveraites su grietinėle pagal šį paprastą receptą, jums reikės šviežių voveraičių, svogūnų, grietinėlės 20% arba 10% riebumo (pagal jūsų skonį), sviesto ir šviežių žolelių, pavyzdžiui, krapų.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Voveraitės
    350 gramų
  • Sviestas
    30 gramų
  • Krapai
    1 saujelė
  • Grietinėlė
    150 mililitrų
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Druska
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Malti juodieji pipirai
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Augalinis aliejus
    4 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Atsargiai perrinkite ir nuplaukite voveraites. Nulupkite svogūnus.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Atsargiai perrinkite ir nuplaukite voveraites. Nulupkite svogūnus.
  • Didelius grybus supjaustykite į keletą dalių, visus grybus sudėkite į puodą ir virkite 10–15 minučių nuo skysčio užvirimo momento.
    2. Didelius grybus supjaustykite į keletą dalių, visus grybus sudėkite į puodą ir virkite 10–15 minučių nuo skysčio užvirimo momento.
  • Reklama
  • Tada išvirtas voveraites sudėkite į kiaurasamtį.
    3. Tada išvirtas voveraites sudėkite į kiaurasamtį.
  • Svogūną supjaustykite mažais kubeliais.
    4. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais.
  • Reklama
  • Keptuvę įkaitinkite ant vidutinės ugnies, ištirpinkite sviestą ir įpilkite augalinio aliejaus. Sudėkite svogūną.
    5. Keptuvę įkaitinkite ant vidutinės ugnies, ištirpinkite sviestą ir įpilkite augalinio aliejaus. Sudėkite svogūną.
  • Kepkite iki auksinės rudos spalvos.
    6. Kepkite iki auksinės rudos spalvos.
  • Reklama
  • Į svogūną sudėkite grybus ir padidinkite kaitrą.
    7. Į svogūną sudėkite grybus ir padidinkite kaitrą.
  • Grybai išskirs vandenį, kurį reikia nupilti. Kai vanduo išgaruos, sumažinkite kaitrą.
    8. Grybai išskirs vandenį, kurį reikia nupilti. Kai vanduo išgaruos, sumažinkite kaitrą.
  • Reklama
  • Įberkite druskos.
    9. Įberkite druskos.
  • Įberkite pipirų.
    10. Įberkite pipirų.
  • Reklama
  • Nuolat maišydami, supilkite grietinėlę. Neužvirinkite. Suberkite susmulkintus krapus, išmaišykite ir išjunkite ugnį.
    11. Nuolat maišydami, supilkite grietinėlę. Neužvirinkite. Suberkite susmulkintus krapus, išmaišykite ir išjunkite ugnį.
  • Galite palikti uždengtą porai minučių. Voveraitės su grietinėle paruoštos!
    12. Galite palikti uždengtą porai minučių. Voveraitės su grietinėle paruoštos!
  • Patiekite voveraites karštas. Jei norite, kad grietinėlės padažas būtų tirštesnis, įmaišykite šaukštą miltų. Lėtai ir nuolat plakite. Ska...
    13. Patiekite voveraites karštas. Jei norite, kad grietinėlės padažas būtų tirštesnis, įmaišykite šaukštą miltų. Lėtai ir nuolat plakite. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai