Voveraitės kreminiame padaže

Voveraitės kreminiame padaže

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Voveraitės kreminiame padaže yra sotus patiekalas ir pačios savaime, bet jas taip pat galima patiekti kaip garnyrą. Patiekalas yra minkštas, kreminis ir aromatingas. Saldi grietinėlė puikiai išryškina voveraičių skonį. Voveraitės kreminiame padaže – tai kvapnus ir švelnus laukinių grybų patiekalas, apkeptas su svogūnais ir troškintas grietinėlėje bei grietinėje. Gautas padažas yra švelnus ir sodraus skonio, puikiai dera su bulvėmis, makaronais ar duona. Naudokite 20 % riebumo grietinėlę ir rinkitės mėgstamą grietinę.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Voveraitės
    400 gramų
  • Grietinėlė
    150 mililitrų
  • Grietinė
    3 šaukštai
  • Sviestas
    50 gramų
  • Verdantis vanduo
    1/2 stiklinės
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Miltai
    1 šaukštas
  • Druska
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Malti juodieji pipirai
    1/2 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Grybus nuplaukite, išrinkite ir virkite 4–5 minutes.
    2. Grybus nuplaukite, išrinkite ir virkite 4–5 minutes.
  • Reklama
  • Nusausinkite virtas voveraites kiaurasamtyje. Stambias voveraites supjaustykite gabalėliais.
    3. Nusausinkite virtas voveraites kiaurasamtyje. Stambias voveraites supjaustykite gabalėliais.
  • Nulupkite svogūną. Supjaustykite mažais kubeliais.
    4. Nulupkite svogūną. Supjaustykite mažais kubeliais.
  • Reklama
  • Į keptuvę sudėkite sviestą ir ištirpinkite jį ant vidutinės ugnies, sudėkite į jį smulkiai supjaustytą svogūną.
    5. Į keptuvę sudėkite sviestą ir ištirpinkite jį ant vidutinės ugnies, sudėkite į jį smulkiai supjaustytą svogūną.
  • Kepkite iki auksinės rudos spalvos, nuolat maišydami.
    6. Kepkite iki auksinės rudos spalvos, nuolat maišydami.
  • Reklama
  • Sudėkite grybus į keptuvėje esančius svogūnus. Kai skystis išgaruos, padidinkite ugnį iki didelės ir leiskite troškintis. Voveraičių tūri...
    7. Sudėkite grybus į keptuvėje esančius svogūnus. Kai skystis išgaruos, padidinkite ugnį iki didelės ir leiskite troškintis. Voveraičių tūris turėtų sumažėti trečdaliu, o skystis turėtų išgaruoti.
  • Kai voveraitės taps aukso rudos spalvos, užpilkite verdančiu vandeniu. Užpilkite tiek verdančio vandens, kad apsemtų puodo dugną, bet ne ...
    8. Kai voveraitės taps aukso rudos spalvos, užpilkite verdančiu vandeniu. Užpilkite tiek verdančio vandens, kad apsemtų puodo dugną, bet ne tiek, kad voveraitės jame plūduriuotų.
  • Reklama
  • Lėtai suberkite miltus, nuolat maišydami.
    9. Lėtai suberkite miltus, nuolat maišydami.
  • Sumažinkite ugnį ir įpilkite grietinėlės, tada – grietinės. Svarbu, kad grietinėlė ir grietinė nesutirštėtų, todėl prieš tai sumažinkite ...
    10. Sumažinkite ugnį ir įpilkite grietinėlės, tada – grietinės. Svarbu, kad grietinėlė ir grietinė nesutirštėtų, todėl prieš tai sumažinkite ugnį. Pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite.
  • Reklama
  • Nereikia užvirinti, tiesiog gerai pakaitinkite.
    11. Nereikia užvirinti, tiesiog gerai pakaitinkite.
  • Voveraitės kreminiame padaže paruoštos! Tiems, kurie mėgsta tradicinius patiekalus, rekomenduoju patiekti voveraites padaže su bulvėmis.
    12. Voveraitės kreminiame padaže paruoštos! Tiems, kurie mėgsta tradicinius patiekalus, rekomenduoju patiekti voveraites padaže su bulvėmis.
  • Skanaus!
    13. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai