Rabarbarų pyragas

Rabarbarų pyragas

5 (2 įvertinimai)

8 Porcijos
4 val.

Apie receptą

Siūlau šventiniam stalui paruošti pyragą, kuriame subtilūs trapios tešlos sluoksniai derinami su bezės traškumu. O saldumas subalansuoja rabarbarų sluoksnį. Atkreipkite dėmesį į receptą! Pyragui papuošimo nereikia, bet jei norite, prieš kepdami galite pabarstyti morengą migdolais. Kad morengas išliktų minkštas, traškus ir nesumirkęs, būtent smėlėtą pyrago dalį reikia patepti kremu. Tešla sugers drėgmę ir taps minkštesnė.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Cukrus
    275 gramai (50 gramų tešlai, 100 gramų įdarui, 125 gramų baltymams)
  • Sviestas
    100 gramų
  • Kvietiniai miltai
    150 gramų
  • Tryniai
    2 vnt
  • Kepimo milteliai
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Rabarbarai
    150 gramų (švieži)
  • Vanilinis cukrus
    10 gramų
  • Kukurūzų krakmolas
    2 arbatiniai šaukšteliai
  • Grietinėlė
    200 mililitrų (33~35% riebumo)
  • Cukraus pudra
    1 šaukštas
  • Kiaušinių baltymai
    2 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
  • Nupjaukite žaliąją rabarbarų dalį, nuplaukite ir nuimkite viršutinį sluoksnį. Paruoštus lapkočius supjaustykite gabalėliais ir suberkite ...
    2. Nupjaukite žaliąją rabarbarų dalį, nuplaukite ir nuimkite viršutinį sluoksnį. Paruoštus lapkočius supjaustykite gabalėliais ir suberkite į puodą, suberkite cukrų. Leiskite pastovėti, kol išsiskirs sultys. Puodą uždėkite ant vidutinės ugnies ir maišydami virkite 8-10 minučių. Nuimkite puodą nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
  • Reklama
  • Į puodą su rabarbarais suberkite krakmolą ir gerai išmaišykite. Uždėkite ant silpnos ugnies ir maišydami virkite, kol užvirs. Virkite 1-2...
    3. Į puodą su rabarbarais suberkite krakmolą ir gerai išmaišykite. Uždėkite ant silpnos ugnies ir maišydami virkite, kol užvirs. Virkite 1-2 minutes, kol suminkštės. Nukelkite nuo ugnies ir visiškai atvėsinkite.
  • Dubenyje sumaišome miltus, cukrų ir kepimo miltelius. Šaltą sviestą sutarkuokite per stambią tarka ir viską sutrinkite į trupinius.
    4. Dubenyje sumaišome miltus, cukrų ir kepimo miltelius. Šaltą sviestą sutarkuokite per stambią tarka ir viską sutrinkite į trupinius.
  • Reklama
  • Į rankų mišinį supilkite trynius ir greitai išminkykite minkštą tešlą. Uždenkite dubenį ir šaldykite 30 minučių.
    5. Į rankų mišinį supilkite trynius ir greitai išminkykite minkštą tešlą. Uždenkite dubenį ir šaldykite 30 minučių.
  • Baltymus sumaišyti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir išplakti į purią, gerai formą išlaikančią baltą masę.
    6. Baltymus sumaišyti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir išplakti į purią, gerai formą išlaikančią baltą masę.
  • Reklama
  • Tešlą padalinkite į dvi dalis ir ant kepimo popieriaus iškočiokite apskritimus. Supjaustykite du 18 centimetrų skersmens gabalus, pašalin...
    7. Tešlą padalinkite į dvi dalis ir ant kepimo popieriaus iškočiokite apskritimus. Supjaustykite du 18 centimetrų skersmens gabalus, pašalindami tešlos perteklių.
  • Ant trapios tešlos gabalėlių užtepkite išplaktus baltymus.
    8. Ant trapios tešlos gabalėlių užtepkite išplaktus baltymus.
  • Reklama
  • Viską kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių, kol paruduos. Gatavus pyragaičius išimkite iš orkaitės ir nedelsdami n...
    9. Viską kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių, kol paruduos. Gatavus pyragaičius išimkite iš orkaitės ir nedelsdami nupjaukite morengo perteklių 18 centimetrų skersmens kulinariniu žiedu. Visiškai atvėsinkite pyragus.
  • Grietinėlę sumaišykite su cukraus pudra ir išplakite į purią grietinėlę. Pirmąjį pyrago sluoksnį dėkite ant pagrindo taip, kad morengas b...
    10. Grietinėlę sumaišykite su cukraus pudra ir išplakite į purią grietinėlę. Pirmąjį pyrago sluoksnį dėkite ant pagrindo taip, kad morengas būtų apačioje. Užtepkite pusę plaktos grietinėlės, padarykite aukštesnius kraštus.
  • Reklama
  • Atvėsusius rabarbarus dėkite į kremo vidurį ir išlyginkite.
    11. Atvėsusius rabarbarus dėkite į kremo vidurį ir išlyginkite.
  • Rabarbarus aptepkite kremu ir išklokite šonus. Uždėkite ant viršaus antrą pyrago sluoksnį. Paruoštą pyragą padėkite į šaldytuvą 2-3 valan...
    12. Rabarbarus aptepkite kremu ir išklokite šonus. Uždėkite ant viršaus antrą pyrago sluoksnį. Paruoštą pyragą padėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms.
  • Gero apetito!
    13. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai