Rabarbarų pyragas
5 (2 įvertinimai)
8 Porcijos
4 val.
Apie receptą
Siūlau šventiniam stalui paruošti pyragą, kuriame subtilūs trapios tešlos sluoksniai derinami su bezės traškumu. O saldumas subalansuoja rabarbarų sluoksnį. Atkreipkite dėmesį į receptą! Pyragui papuošimo nereikia, bet jei norite, prieš kepdami galite pabarstyti morengą migdolais. Kad morengas išliktų minkštas, traškus ir nesumirkęs, būtent smėlėtą pyrago dalį reikia patepti kremu. Tešla sugers drėgmę ir taps minkštesnė.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Cukrus275 gramai (50 gramų tešlai, 100 gramų įdarui, 125 gramų baltymams)
-
Sviestas100 gramų
-
Kvietiniai miltai150 gramų
-
Tryniai2 vnt
-
Kepimo milteliai1/2 arbatinio šaukštelio
-
Rabarbarai150 gramų (švieži)
-
Vanilinis cukrus10 gramų
-
Kukurūzų krakmolas2 arbatiniai šaukšteliai
-
Grietinėlė200 mililitrų (33~35% riebumo)
-
Cukraus pudra1 šaukštas
-
Kiaušinių baltymai2 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Nupjaukite žaliąją rabarbarų dalį, nuplaukite ir nuimkite viršutinį sluoksnį. Paruoštus lapkočius supjaustykite gabalėliais ir suberkite į puodą, suberkite cukrų. Leiskite pastovėti, kol išsiskirs sultys. Puodą uždėkite ant vidutinės ugnies ir maišydami virkite 8-10 minučių. Nuimkite puodą nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
-
Reklama
-
3. Į puodą su rabarbarais suberkite krakmolą ir gerai išmaišykite. Uždėkite ant silpnos ugnies ir maišydami virkite, kol užvirs. Virkite 1-2 minutes, kol suminkštės. Nukelkite nuo ugnies ir visiškai atvėsinkite.
-
4. Dubenyje sumaišome miltus, cukrų ir kepimo miltelius. Šaltą sviestą sutarkuokite per stambią tarka ir viską sutrinkite į trupinius.
-
Reklama
-
5. Į rankų mišinį supilkite trynius ir greitai išminkykite minkštą tešlą. Uždenkite dubenį ir šaldykite 30 minučių.
-
6. Baltymus sumaišyti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir išplakti į purią, gerai formą išlaikančią baltą masę.
-
Reklama
-
7. Tešlą padalinkite į dvi dalis ir ant kepimo popieriaus iškočiokite apskritimus. Supjaustykite du 18 centimetrų skersmens gabalus, pašalindami tešlos perteklių.
-
8. Ant trapios tešlos gabalėlių užtepkite išplaktus baltymus.
-
Reklama
-
9. Viską kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių, kol paruduos. Gatavus pyragaičius išimkite iš orkaitės ir nedelsdami nupjaukite morengo perteklių 18 centimetrų skersmens kulinariniu žiedu. Visiškai atvėsinkite pyragus.
-
10. Grietinėlę sumaišykite su cukraus pudra ir išplakite į purią grietinėlę. Pirmąjį pyrago sluoksnį dėkite ant pagrindo taip, kad morengas būtų apačioje. Užtepkite pusę plaktos grietinėlės, padarykite aukštesnius kraštus.
-
Reklama
-
11. Atvėsusius rabarbarus dėkite į kremo vidurį ir išlyginkite.
-
12. Rabarbarus aptepkite kremu ir išklokite šonus. Uždėkite ant viršaus antrą pyrago sluoksnį. Paruoštą pyragą padėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms.
-
13. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama