Moliūgų ir šparagų pyragas

Moliūgų ir šparagų pyragas

5 (1 įvertinimai)

5 Porcijos
1 val. 30 min.

Apie receptą

Jei jus domina daržovių pyragai, galiu pasidalinti vienu receptu: moliūgų ir šparagų pyragas. Jis gaminamas visiškai be miltų, todėl yra ir sveikas, ir skanus. Šis pyragas puikiai tinka vakarienei. Šparagus galite pakeisti žaliosiomis pupelėmis, o kitas daržoves, pavyzdžiui, kukurūzus, morkas ir kt. Patiekite drungną arba visiškai atvėsusį.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Šparagai
    360 gramų
  • Svogūnas
    0,5 vnt
  • Česnakas
    2 skiltelės
  • Alyvuogių aliejus
    1 arbatinis šaukštelis
  • Kiaušiniai
    5 vnt
  • Pienas
    1 puodelis
  • Sūris
    200 gramų
  • Moliūgas
    1 vnt
  • Druska ir pipirai
    pagal akonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Nuplaukite moliūgą ir perpjaukite jį pusiau. Padėkite moliūgą perpjauta puse žemyn ant kepimo skardos ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitin...
    1. Nuplaukite moliūgą ir perpjaukite jį pusiau. Padėkite moliūgą perpjauta puse žemyn ant kepimo skardos ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
  • Išimkite moliūgą ir išimkite sėklas, tada šakute nubraukite minkštimą nuo odelės.
    2. Išimkite moliūgą ir išimkite sėklas, tada šakute nubraukite minkštimą nuo odelės.
  • Reklama
  • Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną, tada susmulkinkite česnaką. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir sudėkite svogūną be...
    3. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną, tada susmulkinkite česnaką. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir sudėkite svogūną bei česnaką, pakepinkite porą minučių. Šparagus supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į keptuvėje esančias suminkštėjusias daržoves, kepkite dar porą minučių.
  • Įmuškite kiaušinius į dubenį, stambiai sutarkuokite sūrį.
    4. Įmuškite kiaušinius į dubenį, stambiai sutarkuokite sūrį.
  • Reklama
  • Sumaišykite kiaušinius su pienu ir sūriu, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų, išmaišykite.
    5. Sumaišykite kiaušinius su pienu ir sūriu, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų, išmaišykite.
  • Šakute iškastą moliūgo minkštimą sudėkite į riebalais pateptą kepimo indą. Prispauskite ir suformuokite kraštelius.
    6. Šakute iškastą moliūgo minkštimą sudėkite į riebalais pateptą kepimo indą. Prispauskite ir suformuokite kraštelius.
  • Reklama
  • Į formą su moliūgu supilkite pieno ir kiaušinių mišinį.
    7. Į formą su moliūgu supilkite pieno ir kiaušinių mišinį.
  • Sudėkite visą keptuvės turinį į keptuvę.
    8. Sudėkite visą keptuvės turinį į keptuvę.
  • Reklama
  • Formą dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite iki auksinės rudos spalvos.
    9. Formą dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite iki auksinės rudos spalvos.
  • Atvėsinkite pyragą ir patiekite, supjaustykite gabalėliais.
    10. Atvėsinkite pyragą ir patiekite, supjaustykite gabalėliais.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai