Vynuogių putėsiai
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
4 val.
Apie receptą
Siūlau pasigaminti švelnius vynuogių putėsius kaip desertą šventei. Juos lengva paruošti ir iki patiekimo galima dėti į šaldytuvą. Prie putėsių geriausiai tinka Quiche-mish vynuogės, arba teks šalinti sėkleles. Putėsiai gali būti gaminami iš juodųjų vynuogių, bet tuomet rinkitės ne baltąjį, o raudonąjį pusiau saldų vyną. Jei pageidaujama, į kremus su putėsiais galima dėti ne smulkintas vynuoges.
Paskirtis: Desertų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Uogos /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vynuogės quichemish
-
Baltas pusiau saldus vynas100 mililitrų
-
Želatina8 gramų
-
Cukrus2 šaukštai
-
Grietinėlė 33%100 mililitrų
-
Grietinėlė 20%50 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Nuplaukite vynuoges, nusausinkite ir nuimkite uogas nuo šakų.
-
2. Supilkite želatiną į storadugnį puodą ir užpilkite 20% grietinėlės. Palikti išbrinkti 30 min.
-
Reklama
-
3. Perpjautas vynuoges sudėkite į kitą puodą, supilkite vyną ir suberkite cukrų.
-
4. Vynuoges troškinkite vyne ant silpnos ugnies 40 minučių.
-
Reklama
-
5. Paruoštą vynuogių masę sutrinkite trintuvu iki vientisos masės ir supilkite grietinėlės želatinos mišinį. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės ir visiško želatinos ištirpimo. Leiskite masei visiškai atvėsti.
-
6. Likusią grietinėlę išplakti iki purios masės ir atsargiai įmaišyti į vynuogių kremą.
-
Reklama
-
7. Padalinkite vynuogių putėsius į dubenėlius ir padėkite į šaldytuvą 2-3 valandas, kol sutvirtės.
-
8. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama