Moliūgų pyragas
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val. 20 min.
Apie receptą
Plonas smėlio pagrindas puikiai dera su subtiliu moliūgų įdaru, toks pyragas gali tapti šventinio stalo puošmena. Bet kadangi jį lengva paruošti, tinka ir kasdieniam desertui. Pagrindui į tešlą įdėjau baltojo cukraus, o į moliūgų įdarą rudojo – neprivaloma. Jei norite, tiek į įdarą, tiek į tešlą galite dėti baltojo cukraus. Graikiniai riešutai, mano nuomone, desertuose labai dera su moliūgu, kaip ir maltas muskato riešutas, tad neapleisk šių ingredientų – bendras skonis daug ryškesnis ir įdomesnis.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# Pieno produktai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai200 gramų
-
Sviestas100 gramų
-
Cukrus40 gramų
-
Kiaušiniai3 vnt
-
Vanduo2 šaukštai
-
Moliūgas350 gramų
-
Varškė180 gramų
-
Rudas cukrus80 gramų
-
Sumaltas muskato riešutas1 arbatinis šaukštelis
-
Bulvių krakmolas30 gramų (arba kukurūzų)
-
Graikiniai riešutai20 gramų (nulupti)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Sviestas turi būti gerai atšaldytas, todėl išimkite jį iš šaldytuvo prieš pat pradėdami dirbti.
-
2. Moliūgą nulupkite ir išimkite sėklas, supjaustykite gabalėliais, sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės.
-
Reklama
-
3. Visus miltus suberkite į blenderio dubenį, sudėkite gabalėliais supjaustytą ledinį sviestą.
-
4. Įjunkite prietaisą 30–40 sekundžių, o tada gausite smulkių miltų trupinius.
-
Reklama
-
5. Visus miltų trupinius iš trintuvo supilkite į didelį dubenį, suberkite baltąjį cukrų, vieną kiaušinio trynį ir šaltą vandenį.
-
6. Minkykite minkštą ir lanksčią tešlą.
-
Reklama
-
7. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Tešlą kočėlu iškočiokite apskritimo pavidalu, proporcingai kepimo indo dydžiui, palikdami daugiau vietos šonams. Iškočiotą tešlą perkelkite į formos dugną ir suformuokite pagrindą būsimam pyragui 4-5 cm aukščio kraštais. Tešlą subadykite šakute.
-
8. Išvirusį moliūgą dėkite į blenderio dubenį (nupylus vandenį), suberkite rudąjį cukrų.
-
Reklama
-
9. Suberkite varškę, muskato riešutą, krakmolą, įmuškite du kiaušinius.
-
10. Įjunkite prietaisą maždaug 1 minutę ir gausite vienalytę kreminės konsistencijos mišinį.
-
Reklama
-
11. Naudodami peilį smulkiai supjaustykite graikinių riešutų branduolius.
-
12. Moliūgų mišinį iš blenderio dubens sudėkite į dubenį, į jį suberkite smulkiai pjaustytus riešutus ir viską išmaišykite. Įdaras paruoštas.
-
13. Visą moliūgų įdarą dėkite ant anksčiau paruošto trapios tešlos pagrindo ir šaukštu išlyginkite.
-
Reklama
-
14. Jei suformavus pagrindą dar liko tešlos perteklius, iš jos galima daryti dekoracijas. Likusią tešlą iškočiojau ir sausainių formele išpjoviau žvaigždutes. Tešlos žvaigždutes paskirstau ant moliūgų įdaro paviršiaus. Užpildytą formą pašaukite į orkaitę, jau įkaitintą iki 180 laipsnių, kepti 45 minutes.
-
15. Iškepusį moliūgų pyragą gerai atvėsinkite, jei norite, galite pabarstyti cukraus pudra ir tik tada pradėti pjaustyti porcijomis.
-
16. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama