Moliūgų pyragas

Moliūgų pyragas

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
1 val. 20 min.

Apie receptą

Plonas smėlio pagrindas puikiai dera su subtiliu moliūgų įdaru, toks pyragas gali tapti šventinio stalo puošmena. Bet kadangi jį lengva paruošti, tinka ir kasdieniam desertui. Pagrindui į tešlą įdėjau baltojo cukraus, o į moliūgų įdarą rudojo – neprivaloma. Jei norite, tiek į įdarą, tiek į tešlą galite dėti baltojo cukraus. Graikiniai riešutai, mano nuomone, desertuose labai dera su moliūgu, kaip ir maltas muskato riešutas, tad neapleisk šių ingredientų – bendras skonis daug ryškesnis ir įdomesnis.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Pieno produktai / # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    200 gramų
  • Sviestas
    100 gramų
  • Cukrus
    40 gramų
  • Kiaušiniai
    3 vnt
  • Vanduo
    2 šaukštai
  • Moliūgas
    350 gramų
  • Varškė
    180 gramų
  • Rudas cukrus
    80 gramų
  • Sumaltas muskato riešutas
    1 arbatinis šaukštelis
  • Bulvių krakmolas
    30 gramų (arba kukurūzų)
  • Graikiniai riešutai
    20 gramų (nulupti)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Sviestas turi būti gerai atšaldytas, todėl išimkite jį iš šaldytuvo prieš pat pradėdami dirbti.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Sviestas turi būti gerai atšaldytas, todėl išimkite jį iš šaldytuvo prieš pat pradėdami dirbti.
  • Moliūgą nulupkite ir išimkite sėklas, supjaustykite gabalėliais, sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite ant vidutinės ugnies, ko...
    2. Moliūgą nulupkite ir išimkite sėklas, supjaustykite gabalėliais, sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės.
  • Reklama
  • Visus miltus suberkite į blenderio dubenį, sudėkite gabalėliais supjaustytą ledinį sviestą.
    3. Visus miltus suberkite į blenderio dubenį, sudėkite gabalėliais supjaustytą ledinį sviestą.
  • Įjunkite prietaisą 30–40 sekundžių, o tada gausite smulkių miltų trupinius.
    4. Įjunkite prietaisą 30–40 sekundžių, o tada gausite smulkių miltų trupinius.
  • Reklama
  • Visus miltų trupinius iš trintuvo supilkite į didelį dubenį, suberkite baltąjį cukrų, vieną kiaušinio trynį ir šaltą vandenį.
    5. Visus miltų trupinius iš trintuvo supilkite į didelį dubenį, suberkite baltąjį cukrų, vieną kiaušinio trynį ir šaltą vandenį.
  • Minkykite minkštą ir lanksčią tešlą.
    6. Minkykite minkštą ir lanksčią tešlą.
  • Reklama
  • Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Tešlą kočėlu iškočiokite apskritimo pavidalu, proporcingai kepimo indo dydžiui, palikdami daug...
    7. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Tešlą kočėlu iškočiokite apskritimo pavidalu, proporcingai kepimo indo dydžiui, palikdami daugiau vietos šonams. Iškočiotą tešlą perkelkite į formos dugną ir suformuokite pagrindą būsimam pyragui 4-5 cm aukščio kraštais. Tešlą subadykite šakute.
  • Išvirusį moliūgą dėkite į blenderio dubenį (nupylus vandenį), suberkite rudąjį cukrų.
    8. Išvirusį moliūgą dėkite į blenderio dubenį (nupylus vandenį), suberkite rudąjį cukrų.
  • Reklama
  • Suberkite varškę, muskato riešutą, krakmolą, įmuškite du kiaušinius.
    9. Suberkite varškę, muskato riešutą, krakmolą, įmuškite du kiaušinius.
  • Įjunkite prietaisą maždaug 1 minutę ir gausite vienalytę kreminės konsistencijos mišinį.
    10. Įjunkite prietaisą maždaug 1 minutę ir gausite vienalytę kreminės konsistencijos mišinį.
  • Reklama
  • Naudodami peilį smulkiai supjaustykite graikinių riešutų branduolius.
    11. Naudodami peilį smulkiai supjaustykite graikinių riešutų branduolius.
  • Moliūgų mišinį iš blenderio dubens sudėkite į dubenį, į jį suberkite smulkiai pjaustytus riešutus ir viską išmaišykite. Įdaras paruoštas.
    12. Moliūgų mišinį iš blenderio dubens sudėkite į dubenį, į jį suberkite smulkiai pjaustytus riešutus ir viską išmaišykite. Įdaras paruoštas.
  • Visą moliūgų įdarą dėkite ant anksčiau paruošto trapios tešlos pagrindo ir šaukštu išlyginkite.
    13. Visą moliūgų įdarą dėkite ant anksčiau paruošto trapios tešlos pagrindo ir šaukštu išlyginkite.
  • Reklama
  • Jei suformavus pagrindą dar liko tešlos perteklius, iš jos galima daryti dekoracijas. Likusią tešlą iškočiojau ir sausainių formele išpjo...
    14. Jei suformavus pagrindą dar liko tešlos perteklius, iš jos galima daryti dekoracijas. Likusią tešlą iškočiojau ir sausainių formele išpjoviau žvaigždutes. Tešlos žvaigždutes paskirstau ant moliūgų įdaro paviršiaus. Užpildytą formą pašaukite į orkaitę, jau įkaitintą iki 180 laipsnių, kepti 45 minutes.
  • Iškepusį moliūgų pyragą gerai atvėsinkite, jei norite, galite pabarstyti cukraus pudra ir tik tada pradėti pjaustyti porcijomis.
    15. Iškepusį moliūgų pyragą gerai atvėsinkite, jei norite, galite pabarstyti cukraus pudra ir tik tada pradėti pjaustyti porcijomis.
  • Gero apetito!
    16. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai