Sūdytos silkės, burokėlių ir žirnių užkandis
3.7 (9 įvertinimai)
3 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Iš paprastų ingredientų pagamintą užkandį galima patiekti taip, kad jis taps stalo žvaigžde. Siūlome vieną iš variantų, pagamintų iš burokėlių, silkės ir žirnių. Atkreipkite dėmesį į receptą! Puikus pasirinkimas greitam užkandžiui, jei yra virtų burokėlių. Puikus pasirinkimas, jei atvyko netikėti svečiai ir reikia greitai padengti stalą. Jei neskubate ir norite gražiai supjaustyti silkę, rekomenduoju filė šiek tiek pašaldyti. Burokėlius geriausia kepti orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje, tada jie nebus vandeningi.
Paskirtis: Šventiniam stalui receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# ŽuvisReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Sūdyta silkė100 gramų
-
Burokėliai1 vnt
-
Svogūnai1 vnt
-
Konservuoti žirneliai5 šaukštai
-
Augalinis aliejus1 valgomasis šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Burokėlius iškepkite, kol suminkštės ir atvėsinkite, nuo žirnių visiškai nupilkite skystį.
-
2. Silkės filė supjaustykite 0,5 cm storio griežinėliais. Svogūną nulupkite ir supjaustykite plonais pusžiedžiais, burokėlius nulupkite, perpjaukite pusiau ir supjaustykite griežinėliais. Svogūnų juosteles išdėliokite ant serviravimo lėkštės, šalia išdėliokite juostelę sūdytos silkės ir burokėlio griežinėlių.
-
Reklama
-
3. Išilgai burokėlių išdėliokite dalį konservuotų žirnelių.
-
4. Toliau sluoksniuokite svogūną, silkę, burokėlius ir žirnius. Ant užkandžio viršaus užpilkite augalinio aliejaus.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama