Voveraičių grybų sriuba

Voveraičių grybų sriuba

5 (1 įvertinimai)

5 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Gardi, aromatinga voveraičių sriuba. Būtina paragauti pirmojo patiekalo grybų sezono metu. Žiemą galite naudoti šaldytus grybus. Tik prieš šaldydami būtinai juos išvirkite. Laukinių grybų sriuba visada yra labai sotūs pietūs. Ją galite virti vandenyje arba mėsos sultinyje. Geriausia naudoti mėsą su kaulais. Jei norite, į sriubą galite įdėti ryžių arba makaronų.

Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Voveraitės
    200 gramų (virtos)
  • Bulvės
    2 vnt
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Morkos
    1 vnt
  • Mėsa
    300 gramų (su kaulu)
  • Vanduo
    2.5 litro
  • Augalinis aliejus
    20 gramų
  • Druska
    pagal skonį
  • Prieskoniai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus. Pirmiausia išvirkite voveraites. Jei jos užšaldytos, atšildykite. Nulupkite bulves ir nuplaukite, kad pašalintum...
    1. Paruoškite ingredientus. Pirmiausia išvirkite voveraites. Jei jos užšaldytos, atšildykite. Nulupkite bulves ir nuplaukite, kad pašalintumėte nešvarumus.
  • Mėsą su kaulais virkite verdančiame vandenyje 40–60 minučių. Tada nuimkite mėsą nuo kaulų ir nukoškite sultinį.
    2. Mėsą su kaulais virkite verdančiame vandenyje 40–60 minučių. Tada nuimkite mėsą nuo kaulų ir nukoškite sultinį.
  • Reklama
  • Užvirinkite sultinį. Sudėkite mėsą ir kubeliais pjaustytas bulves. Troškinkite 10–15 minučių.
    3. Užvirinkite sultinį. Sudėkite mėsą ir kubeliais pjaustytas bulves. Troškinkite 10–15 minučių.
  • Tuo tarpu paruoškite daržoves. Nulupkite svogūną ir morką. Svogūną smulkiai supjaustykite, morką – sutarkuokite.
    4. Tuo tarpu paruoškite daržoves. Nulupkite svogūną ir morką. Svogūną smulkiai supjaustykite, morką – sutarkuokite.
  • Reklama
  • Į įkaitintą keptuvę supilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir kepkite daržoves 3–4 minutes ant silpnos ugnies.
    5. Į įkaitintą keptuvę supilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir kepkite daržoves 3–4 minutes ant silpnos ugnies.
  • Tada į keptuvę sudėkite voveraites. Viską kartu kepkite dar 2–3 minutes, kol iš grybų išgaruos skystis.
    6. Tada į keptuvę sudėkite voveraites. Viską kartu kepkite dar 2–3 minutes, kol iš grybų išgaruos skystis.
  • Reklama
  • Tada į sriubos puodą sudėkite apkeptus grybus su daržovėmis. Įberkite druskos ir prieskonių pagal skonį. Troškinkite dar 3–5 minutes ir n...
    7. Tada į sriubos puodą sudėkite apkeptus grybus su daržovėmis. Įberkite druskos ir prieskonių pagal skonį. Troškinkite dar 3–5 minutes ir nukelkite nuo ugnies.
  • Supilkite paruoštą voveraičių sriubą į dubenėlius ir patiekite. Skanaus!
    8. Supilkite paruoštą voveraičių sriubą į dubenėlius ir patiekite. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai