Vištienos spurgos
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Jei mėgsti kotletus, bet norėtųsi ko nors neįprasto, tada kepk spurgas. Taip, taip, mėsos spurgos, kurios patiks visiems be išimties. Norėdami paruošti spurgas, naudokite paruoštą maltą mėsą arba pasidarykite patys iš vištienos krūtinėlės. Svogūnai kepami, kad skonis būtų subtilesnis, nes krūtinėlei reikia papildomų riebalų, kad ji nebūtų sausa. Prieskonių ir žolelių galima naudoti pagal savo skonį arba palikti tik juoduosius pipirus. Vietoj džiūvėsėlių galite naudoti manų kruopas arba sumalti avižinius dribsnius.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Malta vištiena450 gramų
-
Svogūnai1 vnt (vidutinis dydis)
-
Aliejus2 šaukštai
-
Džiūvėsėliai100 gramų
-
Druska1/2 arbatinio šaukštelio
-
Paprika (malta)1/2 arbatinio šaukštelio
-
Adžika1/2 arbatinio šaukštelio
-
Džiovinti žalumynai2 arbatiniai šaukšteliai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus vištienos spurgoms gaminti.
-
2. Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies 5-7 minutes maišydami. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir atvėsinkite.
-
Reklama
-
3. Į dubenį suberkite vištienos faršą, pakepintus svogūnus, džiovintas žoleles, prieskonius, druską ir išmaišykite.
-
4. Drėgnomis rankomis faršą padalinkite į lygias dalis ir suformuokite rutuliukus. Pamerkite juos į džiūvėsėlius ir visiškai aptepkite. Kiekvieno rutuliuko viduryje padarykite duobutę kaip spurgą ir pabarstykite džiūvėsėliais.
-
Reklama
-
5. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, patepkite augaliniu aliejumi ir dėkite vištienos spurgas. Aptepkite spurgų viršų augaliniu aliejumi.
-
6. Kepimo skardą su vištienos spurgomis pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25 minutes.
-
Reklama
-
7. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama