Vištienos spurgos

Vištienos spurgos

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Jei mėgsti kotletus, bet norėtųsi ko nors neįprasto, tada kepk spurgas. Taip, taip, mėsos spurgos, kurios patiks visiems be išimties. Norėdami paruošti spurgas, naudokite paruoštą maltą mėsą arba pasidarykite patys iš vištienos krūtinėlės. Svogūnai kepami, kad skonis būtų subtilesnis, nes krūtinėlei reikia papildomų riebalų, kad ji nebūtų sausa. Prieskonių ir žolelių galima naudoti pagal savo skonį arba palikti tik juoduosius pipirus. Vietoj džiūvėsėlių galite naudoti manų kruopas arba sumalti avižinius dribsnius.

Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Malta vištiena
    450 gramų
  • Svogūnai
    1 vnt (vidutinis dydis)
  • Aliejus
    2 šaukštai
  • Džiūvėsėliai
    100 gramų
  • Druska
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Paprika (malta)
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Adžika
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Džiovinti žalumynai
    2 arbatiniai šaukšteliai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus vištienos spurgoms gaminti.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus vištienos spurgoms gaminti.
  • Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies 5-7 minutes maišydami. Nuimkite keptuvę nuo ugnie...
    2. Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies 5-7 minutes maišydami. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir atvėsinkite.
  • Reklama
  • Į dubenį suberkite vištienos faršą, pakepintus svogūnus, džiovintas žoleles, prieskonius, druską ir išmaišykite.
    3. Į dubenį suberkite vištienos faršą, pakepintus svogūnus, džiovintas žoleles, prieskonius, druską ir išmaišykite.
  • Drėgnomis rankomis faršą padalinkite į lygias dalis ir suformuokite rutuliukus. Pamerkite juos į džiūvėsėlius ir visiškai aptepkite. Kiek...
    4. Drėgnomis rankomis faršą padalinkite į lygias dalis ir suformuokite rutuliukus. Pamerkite juos į džiūvėsėlius ir visiškai aptepkite. Kiekvieno rutuliuko viduryje padarykite duobutę kaip spurgą ir pabarstykite džiūvėsėliais.
  • Reklama
  • Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, patepkite augaliniu aliejumi ir dėkite vištienos spurgas. Aptepkite spurgų viršų augaliniu ali...
    5. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, patepkite augaliniu aliejumi ir dėkite vištienos spurgas. Aptepkite spurgų viršų augaliniu aliejumi.
  • Kepimo skardą su vištienos spurgomis pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25 minutes.
    6. Kepimo skardą su vištienos spurgomis pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25 minutes.
  • Reklama
  • Gero apetito!
    7. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai