Vištienos sparnelių užkandis
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
45 min.
Apie receptą
Vištienos sparnelių užkandis puikiai tiks ir šventinei, ir iškylai. Aštrus, su gardžiu baltu padažu šis užkandis akimirksniu bus nušluotas nuo stalo – pamatysite! Ant vištienos sparnelių mėsos neužtenka pagrindiniam patiekalui – bent jau aš taip manau. Asmeniškai esu įsitikinęs, kad vištienos sparnelius geriausia panaudoti ruošiant iš jų užkandžius. Vištienos sparnelių užkandis, kurį aprašiau šiame recepte, labai tinka namų švenčių vaišių ir iškylų metu.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Porai25 gramai
-
Kalendra25 gramai
-
Majonezas100 gramų
-
Grietinė100 gramų
-
Druska, pipiraipagal skonį
-
PrieskoniaiPagal skonį
-
Vištienos sparneliai1 kilogramas
-
Imbieras20 gramų
-
Apelsinas1 vnt
-
Sojų padažas50 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Nedideliame dubenyje sumaišykite smulkiai pjaustytą porą ir kalendrą, įpilkite majonezo, grietinės, druskos, pipirų ir prieskonių.
-
2. Gerai išmaišykite ir atidėkite į šalį.
-
Reklama
-
3. Vištienos sparnelius nuplauname, po to kiekvieną sparnelį aštriu peiliu supjaustome į 3 dalis (išilgai jungčių ribos).
-
4. Vištienos sparnelius dėkite į garų puodą.
-
Reklama
-
5. Ant dvigubo katilo dugno supilkite reikiamą kiekį vandens, užvirkite sparnelius. Garinkite 18-20 minučių užvirus vandeniui.
-
6. Tuo tarpu į atskirą dubenį sutarkuokite vieno apelsino žievelę ir gabalėlį imbiero šaknies. Ten supilkite sojų sultis ir išspauskite pusės apelsino sultis. Gerai išmaišyti.
-
Reklama
-
7. Tuo tarpu sparneliai bus paruošti. Mums reikia visiškai iškeptų sparnelių, kuriems suteiksime traškią plutą.
-
8. Kiekvienas vištienos sparnelis yra gerai pamirkytas mūsų paruoštame apelsinų padaže.
-
Reklama
-
9. Išdėliokite sparnelius ant kepimo skardos, išklotos folija arba kepimo popieriumi. Kepimo skardą dedame į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame sparnelius 3-4 minutes, kol viršutinėje pusėje atsiras plutelė.
-
10. Kai viršutinė pusė apskrus, apverskite sparnelius, patepkite viršutinę dalį apelsinų padažu ir vėl pašaukite į orkaitę 3-4 minutėms.
-
Reklama
-
11. Tiesą sakant, po 3-4 minučių kepimo antroje pusėje vištienos sparneliai bus paruošti. Užkandį galite patiekti ir šaltą, ir karštą, su mūsų paruoštu baltuoju padažu pačioje pradžioje.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama