Vištienos širdelės padaže

Vištienos širdelės padaže

4.3 (8 įvertinimai)

3 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Noriu jums papasakoti, kaip pasigaminti vištienos širdeles padaže. Šį padažą mėgsta ir suaugusieji, ir vaikai. Dera su įvairiais garnyrais – bulvių ir žirnelių koše, makaronais, virtais ryžiais ir kitais dribsniais. Mūsų mėgstamiausias variantas yra su grikiais. Dėl išankstinio virinimo širdys yra minkštos ir švelnios. Be to, tada jos troškinamos kreminiame padaže, mirkomos prieskonių aromatuose ir išeina tiesiog pasakiškai skanios! Apskritai, paprastas vištienos širdelių padaže receptas yra tai, ko jums reikia norint suburti visą šeimą prie stalo!

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištienos širdelės
    500 gramų
  • Svogūnai
    2 vnt
  • Aliejus
    2~3 šaukštai
  • Grietinėlė
    1 stiklinė
  • Garstyčios
    1 arbatinis šaukštelis
  • Druska
    pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Prieskoniai
    pagal skonį (džiovinti čiobreliai, petražolės, malti lauro lapai)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Vištienos širdeles gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu.
    1. Vištienos širdeles gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu.
  • Supilkite vandenį, pasūdykite (jei norite, galite įdėti lauro lapų, pipirų, gvazdikėlių) ir troškinkite ant silpnos ugnies bent valandą.
    2. Supilkite vandenį, pasūdykite (jei norite, galite įdėti lauro lapų, pipirų, gvazdikėlių) ir troškinkite ant silpnos ugnies bent valandą.
  • Reklama
  • Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.
    3. Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.
  • Įkaitinkite keptuvę su aliejumi.
    4. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi.
  • Reklama
  • Sudėkite virtas širdeles (jas iš anksto reikia sudėti į kiaurasamtį, kad nutekėtų skysčio perteklius). Kepkite ant stiprios ugnies maišyd...
    5. Sudėkite virtas širdeles (jas iš anksto reikia sudėti į kiaurasamtį, kad nutekėtų skysčio perteklius). Kepkite ant stiprios ugnies maišydami keletą minučių, kol švelniai apskrus.
  • Suberkite svogūną, pakepinkite dar 5-7 minutes.
    6. Suberkite svogūną, pakepinkite dar 5-7 minutes.
  • Reklama
  • Supilkite grietinėlę ir šiek tiek vandens. Pasūdykite, suberkite prieskonius, išmaišykite. Troškinkite uždengę ant silpnos ugnies, kol už...
    7. Supilkite grietinėlę ir šiek tiek vandens. Pasūdykite, suberkite prieskonius, išmaišykite. Troškinkite uždengę ant silpnos ugnies, kol užvirs. Tada išjunkite, palikite 5 minutes pastovėti ir patiekite su mėgstamu garnyru.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.3/5 (8 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai