Marinuoti perliniai svogūnai
5 (3 įvertinimai)
10 Porcijos
19 val.
Apie receptą
Daugelis susiduria su tuo, kad po pasodinimo lieka daug mažų svogūnų. Siūlau paruošti puikų marinatą, kurį galima dėti į salotas arba patiekti kaip užkandį. Atkreipkite dėmesį į receptą! Žinoma, tokius svogūnus galima įsigyti parduotuvėje, tačiau jie nėra pigūs. O čia be papildomų išlaidų puikus pasirinkimas užkandžiams prie šašlykų ar keptos mėsos. Žinoma, teks pasistengti valant mažus svogūnus, bet verta. Į marinatą, jei norite, galite pridėti mėgstamų prieskonių.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Svogūnėliai500 gramų (maži)
-
Vanduo500 mililitrų
-
Druska1 šaukštas
-
Cukrus2 šaukštai
-
Actas 70%1/2 arbatinio šaukštelio
-
Aitriosios paprikospagal skonį
-
Lauro lapas1 vnt
-
Juodųjų pipirų žirneliai10 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Mažus svogūnus dvi valandas pamirkykite šaltame vandenyje ir nulupkite. Tada nuplaukite svogūnus šaltame vandenyje.
-
Reklama
-
3. Kruopščiai nuplaukite stiklainius ir dangtelius minkštu šepetėliu ir kepimo soda. Sterilizuokite juos bet kokiu patogiu būdu, virkite dangčius 10 minučių.
-
4. Svogūnus sudėkite į paruoštus stiklainius, suberkite lauro lapą ir aitriąją papriką.
-
Reklama
-
5. Stiklainius su svogūnais iki pat viršaus užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite dangteliu ir palikite 10 minučių.
-
6. Skystį nupilkite į puodą, suberkite pipirų žirnelius, druską ir cukrų. Viską užvirinkite ir supilkite actą, marinatą iš karto supilkite atgal į stiklainį ir užsukite.
-
Reklama
-
7. Apverskite ir suvyniokite, kol visiškai atvės. Po to galėsite patiekti arba padėti į rūsį saugojimui.
-
8. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama