Marinuoti perliniai svogūnai

Marinuoti perliniai svogūnai

5 (3 įvertinimai)

10 Porcijos
19 val.

Apie receptą

Daugelis susiduria su tuo, kad po pasodinimo lieka daug mažų svogūnų. Siūlau paruošti puikų marinatą, kurį galima dėti į salotas arba patiekti kaip užkandį. Atkreipkite dėmesį į receptą! Žinoma, tokius svogūnus galima įsigyti parduotuvėje, tačiau jie nėra pigūs. O čia be papildomų išlaidų puikus pasirinkimas užkandžiams prie šašlykų ar keptos mėsos. Žinoma, teks pasistengti valant mažus svogūnus, bet verta. Į marinatą, jei norite, galite pridėti mėgstamų prieskonių.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Svogūnėliai
    500 gramų (maži)
  • Vanduo
    500 mililitrų
  • Druska
    1 šaukštas
  • Cukrus
    2 šaukštai
  • Actas 70%
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Aitriosios paprikos
    pagal skonį
  • Lauro lapas
    1 vnt
  • Juodųjų pipirų žirneliai
    10 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
  • Mažus svogūnus dvi valandas pamirkykite šaltame vandenyje ir nulupkite. Tada nuplaukite svogūnus šaltame vandenyje.
    2. Mažus svogūnus dvi valandas pamirkykite šaltame vandenyje ir nulupkite. Tada nuplaukite svogūnus šaltame vandenyje.
  • Reklama
  • Kruopščiai nuplaukite stiklainius ir dangtelius minkštu šepetėliu ir kepimo soda. Sterilizuokite juos bet kokiu patogiu būdu, virkite dan...
    3. Kruopščiai nuplaukite stiklainius ir dangtelius minkštu šepetėliu ir kepimo soda. Sterilizuokite juos bet kokiu patogiu būdu, virkite dangčius 10 minučių.
  • Svogūnus sudėkite į paruoštus stiklainius, suberkite lauro lapą ir aitriąją papriką.
    4. Svogūnus sudėkite į paruoštus stiklainius, suberkite lauro lapą ir aitriąją papriką.
  • Reklama
  • Stiklainius su svogūnais iki pat viršaus užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite dangteliu ir palikite 10 minučių.
    5. Stiklainius su svogūnais iki pat viršaus užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite dangteliu ir palikite 10 minučių.
  • Skystį nupilkite į puodą, suberkite pipirų žirnelius, druską ir cukrų. Viską užvirinkite ir supilkite actą, marinatą iš karto supilkite a...
    6. Skystį nupilkite į puodą, suberkite pipirų žirnelius, druską ir cukrų. Viską užvirinkite ir supilkite actą, marinatą iš karto supilkite atgal į stiklainį ir užsukite.
  • Reklama
  • Apverskite ir suvyniokite, kol visiškai atvės. Po to galėsite patiekti arba padėti į rūsį saugojimui.
    7. Apverskite ir suvyniokite, kol visiškai atvės. Po to galėsite patiekti arba padėti į rūsį saugojimui.
  • Gero apetito!
    8. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai