Vištienos kulšelė sluoksniuotoje tešloje
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Jei nežinote, kaip nustebinti savo artimuosius, bet nenorite per daug įsitempti, iškepkite vištienos kulšeles sluoksniuotoje tešloje. Viskas paprasta, bet labai skanu! Vištienos kulšelės sluoksniuotoje tešloje puikiai tiks kaip karštas ar šaltas užkandis ant šventinio stalo. Galima patiekti kaip atskirą patiekalą.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištienos kulšelės4 vnt
-
Sluoksniuota tešla250 gramų
-
Kiaušinis1 vnt
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Augalinis aliejus1 valgomasis šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Parruoškite visus ingredientus. Iš anksto išimkite tešlą iš šaldiklio, kad ji atitirptų.
-
2. Nuplaukite blauzdas, nusausinkite, įtrinkite druska ir pipirais. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir gerai įkaitinkite ant stiprios ugnies. Vištienos blauzdeles sudėkite į keptuvę ir apkepkite iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos, nukelkite nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite.
-
Reklama
-
3. Sluoksniuotą tešlą išilgai iškočiokite ant miltais pabarstytos lentos ir supjaustykite į keturias juosteles.
-
4. Blauzdeles apvyniokite tešlos juostelėmis, kiekvienai po vieną, pradedant nuo kaulo, o galą palikite pliką.
-
Reklama
-
5. Į dubenį įmuškite kiaušinį ir išmaišykite šakute. Paruoštas blauzdeles sudėkite į formą, padengtą kepimo popieriumi ar pateptą augaliniu aliejumi. Tešlos paviršių aptepkite plaktu kiaušiniu. Atidengtus vištienos kaulus suvyniokite į foliją, kad kepdami nesudegtų.
-
6. Formą su vištienos kulšelėmis pašaukite į karštą 180 laipsnių orkaitę 40-45 minutėms, kol apskrus.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama