Vištienos krūtinėlės su šparagais ir olandišku padažu
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
40 min.
Apie receptą
Paruoškime skanų ir sveiką patiekalą iš vištienos filė ir šparagų. Siūlau juos kepti orkaitėje ir patiekti su gardžiu olandišku padažu, kuris puikiai dera prie šio patiekalo. Šis patiekalas tinka kaip visaverčiai pietūs ar vakarienė. Šį padažą ruošiau mikrobangų krosnelėje, bet galite paruošti vandens vonelėje arba jums tinkamu būdu.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Paukštiena /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Česnakai3 skiltelės
-
Sviestas100 gramų (padažas)
-
Vištienos filė500 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Druska1/2 arbatinio šaukštelio (padažas)
-
Alyvuogių aliejus2 šaukštai
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
-
Vyšniniai pomidorai150 gramų
-
Kiaušinių tryniai3 vnt (padažas)
-
Citrinos sultys1 arbatinis šaukštelis (padažas)
-
Žalieji šparagai250 gramų
-
Sausos provanso žolės1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus produktus pagal sąrašą.
-
2. Vištienos filė supjaustykite plonomis ilgomis juostelėmis. Pagardinkite druska ir pipirais. Jei norite, galite pridėti mėgstamų prieskonių.
-
Reklama
-
3. Padėkite ant lentos vienu sluoksniu, uždenkite plėvele ir lengvai išmuškite.
-
4. Nupjaukite kietąją šviežių žaliųjų šparagų dalį. Šparagus nuplaukite ir nusausinkite.
-
Reklama
-
5. Paimkite juostelę susmulkintos vištienos filė ir suvyniokite į ją 3-4 šparagus.
-
6. Taip sunaudokite visą vištieną ir šparagus. Perkelkite į kepimo indą.
-
Reklama
-
7. Vyšninius pomidorus supjaustykite į 2-4 dalis, česnaką – plonais griežinėliais. Sudėkite juos į formą su vištiena ir šparagais. Patiekalą pabarstykite Provanso žolelėmis, druska ir maltais juodaisiais pipirais. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.
-
8. Išimkite patiekalą ir uždenkite folija, kad būtų šilta, kol ruošiate padažą.
-
Reklama
-
9. Paimkite reikiamus ingredientus padažui.
-
10. Atskirkite trynius ir baltymus (baltymų mums nereikės). Trynius sudėkite į tinkamą dubenį, įpilkite druskos, citrinos sulčių ir plakite trintuvu, kol masė pabals. Ištirpinkite sviestą jums patogiu būdu.
-
Reklama
-
11. Ištirpintą sviestą lašas po lašo supilkite į trynius, nuolat plakdami trintuvu. Kai visas sviestas bus sumaišytas su tryniais, dubenį su padažu įdėkite į mikrobangų krosnelę 20-30 sekundžių visu pajėgumu. Išimkite ir vėl plakite, kol padažas taps vientisas.
-
12. Vištienos krūtinėles su šparagais perkelkite į lėkštę ir patiekite su padažu.
-
13. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama