Vištienos kotletai su sūriu viduje
3.5 (2 įvertinimai)
6 Porcijos
50 min.
Apie receptą
Šiuos švelnius kotletus mėgsta visa šeima. Jie yra sultingi, kvapnūs ir mažai kaloringi. Jei juos garinsite ir patiekite su salotomis, gausite puikų dietinį patiekalą. Pažiūrėkite, kaip gaminti vištienos kotletus su sūriu viduje. Jie gaunasi gana sultingi, bet papildomai galima patiekti padažo, kreminio česnako ar pomidoro. Virtos bulvės, dribsniai ir salotos puikiai tinka kaip garnyras.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištienos filė500 gramų
-
Pienas50 mililitrų
-
Vidutinio kietumo sūris200 gramų (galite rinktis bet kokį sūrį)
-
Batonas200 gramų
-
Kiaušiniai1 vnt
-
Džiūvėsėliai50 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
-
Švieži žalumynaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Sutrupinkite kepalą į mažus gabalėlius ir užpilkite šviežiu pienu. Leiskite mirkti. Minkštimą sutrinkite šakute.
-
2. Paruoškite vištienos filė. Nuplaukite ir nusausinkite. Tada supjaustykite gabalėliais ir sumalkite mėsmale, kad paruoštumėte maltą mėsą. Jei neturite mėsmalės, tuomet mėsą galima smulkiai pjaustyti peiliu.
-
Reklama
-
3. Į faršą pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Sudėkite ten mirkytą batoną. Faršą gerai išmaišykite. Jei pageidaujama, ten galima pridėti smulkiai pjaustytų šviežių žolelių.
-
4. Sūrį supjaustykite maždaug 4-5 centimetrų ilgio juostelėmis. Sudrėkinkite rankas ir suformuokite pyragėlius, įdėdami sūrio į vidų. Paplotėlius padarykite kietus, kad kepant sūris neištekėtų. Kiekvieną paplotėlį apvoliokite džiūvėsėliuose.
-
Reklama
-
5. Kotletus reikia apkepti keptuvėje su augaliniu aliejumi. Apkepkite kotletą iš abiejų pusių. Dėl apkepimo ant paviršiaus susidaro auksinė pluta.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama