Vištienos kotletai su šonine
5 (1 įvertinimai)
8-10 Porcijos
40 min.
Apie receptą
Sultingi maltos vištienos kotletai traškiuose šoninės marškiniuose. Skanus ir ryškus šventinio stalo vertas patiekalas. Ir gaminti gali bet kas. Šaltai rūkytą šoninę naudokite juostelėmis – puikiai tiks įvynioti ir suteiks patiekalui malonios rūkytos natos! Jei pageidaujama, į faršą galima įdėti įvairių prieskonių, šiek tiek riešutų ar žolelių.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Paukštiena /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištiena1,2 kg (arba malta vištiena
-
Šoninė10 juostelių
-
Svogūnų laiškai1 krūva
-
Grūdinės garstyčios1 valgomasis šaukštas
-
Paprika1 šaukštas
-
Juodieji pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Vištieną supjaustykite, nulupkite odą ir pašalinkite minkštimą nuo kaulų. Sunkiu peiliu (o dar patogiau – dviem peiliais) supjaustykite vištienos mėsą į stambią maltą mėsą. Galima naudoti ir mėsmalę, tačiau smulkinti kotletai turi ypatingą skonį.
-
Reklama
-
3. Supjaustykite svogūnų laiškus.
-
4. Į faršą suberkite svogūną ir garstyčias, pagal skonį pasūdykite ir suberkite pipirus, įberkite paprikos. Vėl susmulkinkite peiliu iki vientisos masės.
-
Reklama
-
5. Drėgnomis rankomis suformuokite gana didelius kotletus.
-
6. Kiekvieną kotletą apvyniokite šonine.
-
Reklama
-
7. Kotletus apkepkite įkaitintoje keptuvėje, lengvai pateptą aliejumi. Išdėliokite kotletus toje pusėje, kur yra atviras šoninės galas. Kepkite iki auksinės rudos spalvos, tada sumažinkite ugnį ir kepkite, kol visiškai iškeps: pradurus iš kotleto išsiskiriančios sultys turi būti visiškai šviesios.
-
8. Patiekite kotletus iš karto, karštus. Garnyrui puikiai tiks daržovės, kurias galima lengvai apkepti riebaluose, likusiuose iškepus kotletus.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama