Vištienos kotletai su šonine

Vištienos kotletai su šonine

5 (1 įvertinimai)

8-10 Porcijos
40 min.

Apie receptą

Sultingi maltos vištienos kotletai traškiuose šoninės marškiniuose. Skanus ir ryškus šventinio stalo vertas patiekalas. Ir gaminti gali bet kas. Šaltai rūkytą šoninę naudokite juostelėmis – puikiai tiks įvynioti ir suteiks patiekalui malonios rūkytos natos! Jei pageidaujama, į faršą galima įdėti įvairių prieskonių, šiek tiek riešutų ar žolelių.

Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena / # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištiena
    1,2 kg (arba malta vištiena
  • Šoninė
    10 juostelių
  • Svogūnų laiškai
    1 krūva
  • Grūdinės garstyčios
    1 valgomasis šaukštas
  • Paprika
    1 šaukštas
  • Juodieji pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus.
    1. Paruoškite visus ingredientus.
  • Vištieną supjaustykite, nulupkite odą ir pašalinkite minkštimą nuo kaulų. Sunkiu peiliu (o dar patogiau – dviem peiliais) supjaustykite v...
    2. Vištieną supjaustykite, nulupkite odą ir pašalinkite minkštimą nuo kaulų. Sunkiu peiliu (o dar patogiau – dviem peiliais) supjaustykite vištienos mėsą į stambią maltą mėsą. Galima naudoti ir mėsmalę, tačiau smulkinti kotletai turi ypatingą skonį.
  • Reklama
  • Supjaustykite svogūnų laiškus.
    3. Supjaustykite svogūnų laiškus.
  • Į faršą suberkite svogūną ir garstyčias, pagal skonį pasūdykite ir suberkite pipirus, įberkite paprikos. Vėl susmulkinkite peiliu iki vie...
    4. Į faršą suberkite svogūną ir garstyčias, pagal skonį pasūdykite ir suberkite pipirus, įberkite paprikos. Vėl susmulkinkite peiliu iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Drėgnomis rankomis suformuokite gana didelius kotletus.
    5. Drėgnomis rankomis suformuokite gana didelius kotletus.
  • Kiekvieną kotletą apvyniokite šonine.
    6. Kiekvieną kotletą apvyniokite šonine.
  • Reklama
  • Kotletus apkepkite įkaitintoje keptuvėje, lengvai pateptą aliejumi. Išdėliokite kotletus toje pusėje, kur yra atviras šoninės galas. Kepk...
    7. Kotletus apkepkite įkaitintoje keptuvėje, lengvai pateptą aliejumi. Išdėliokite kotletus toje pusėje, kur yra atviras šoninės galas. Kepkite iki auksinės rudos spalvos, tada sumažinkite ugnį ir kepkite, kol visiškai iškeps: pradurus iš kotleto išsiskiriančios sultys turi būti visiškai šviesios.
  • Patiekite kotletus iš karto, karštus. Garnyrui puikiai tiks daržovės, kurias galima lengvai apkepti riebaluose, likusiuose iškepus kotletus.
    8. Patiekite kotletus iš karto, karštus. Garnyrui puikiai tiks daržovės, kurias galima lengvai apkepti riebaluose, likusiuose iškepus kotletus.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai