Vištienos kotletai įdaryti grybais
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
50 min.
Apie receptą
Vištienos kotletai įdaryti grybais – labai skanus patiekalas! Kotletai yra nepaprastai švelnūs, o jų malonus aromatas privers jūsų svečius prašyti daugiau. Kad kotletas visiškai iškeptų, kepkite apie 3-5 minutes, viskas, žinoma, priklauso nuo suformuoto dydžio. Jei vištienos faršą ruošiate patys, turėkite omenyje, kad vištiena pati savaime yra labai minkšta, skirtingai nei įprasta mėsa, todėl užtenka vieną kartą perbraukti per mėsmalę. Taigi, skaitykite vištienos kotletų, įdarytų grybais, receptą!
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištienos faršas450 gramų
-
Batonas1 riekelė
-
Svogūnas1 vnt
-
Kiaušinis1 vnt
-
Grietinė2 šaukštai
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
-
Malti juodieji pipirai0.5 arbatinio šaukštelio
-
Miltai0.5 stiklinės
-
Pievagrybiai300 gramų (įdarui)
-
Sviestas1 šaukštas (įdarui)
-
Askaloniniai česnakai1 vnt (įdarui)
-
Druska pipiraipagal skonį (įdarui)
-
Džiovinti grybai2 šaukštai (įdarui)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruošiame faršą. Į dubenį sudėkite maltą vištieną. Kepalo riekelę pamirkykite piene, susmulkinkite ir suberkite į faršą, suberkite tarkuotą svogūną ir susmulkintas žoleles. Dabar įmuškite kiaušinį, įdėkite grietinės, druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišykite ir atidėkite į šalį.
-
2. Dabar paruošime grybų įdarą. Šviežius grybus supjaustykite nedideliais gabalėliais į atskirą dubenį. Į kitą dubenį suberkite džiovintus grybus ir užpilkite nedideliu kiekiu vandens, viršų uždenkite plėvele, padarykite keletą skylučių ir kelioms minutėms įdėkite į mikrobangų krosnelę, kad grybai suminkštėtų. Dabar nupilkite vandenį ir smulkiai supjaustykite grybus.
-
Reklama
-
3. Ištirpinkite sviestą keptuvėje. Suberkite smulkintus askaloninius česnakus ir pagardinkite druska bei pipirais. Troškinkite maždaug 3 minutes. Sudėkite grybus. Pagardinkite druska ir pipirais. Troškinkite apie 7 minutes, kol grybai suminkštės ir išgaruos visas skystis. Paruoštą įdarą atidėkite į šalį.
-
4. Sušlapinkite rankas. Paimkite mėsos gabalėlį ir suformuokite iš jo kotletą, centre padarykite skylutę. Dabar paimkite arbatinį šaukštelį grybų įdaro ir įdėkite grybus į kotleto duobutę. Kraštelius suformuokite taip, kad įdaras būtų kotleto viduje.
-
Reklama
-
5. Suformuotus kotletus su įdaru apvoliokite miltuose ir kepkite įkaitintoje keptuvėje saulėgrąžų aliejuje iki auksinės rudos spalvos.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama