Vištienos iešmeliai su daržovėmis
4.5 (6 įvertinimai)
Apie receptą
Vištienos iešmeliai su daržovėmis – gana paprastas patiekalas, tačiau neįtikėtinas marinatas paverčia jį tikru šedevru. Kefyro marinatas suteikia pikantiškumo, o kartu su daržovėmis tiesiog labai skanu! Vištienos iešmeliai su daržovėmis – puikus pasirinkimas išvykti į gamtą. Marinatas suteikia mėsai ir daržovėms skonį ir yra aštrus ir aromatingas. Mėsa sultinga, aromatinga, o ryškus paprikos skonis tik papildo skonį. Jei nuspręsite gaminti šį patiekalą, iš anksto pamarinuokite mėsą, kad ji būtų gerai prisotinta prieskonių. Miltų ar krakmolo vaidmuo taip pat svarbus, jie suteiks gražią traškią plutą ir išlaikys mėsą sultingą. Gaminau keptuvėje, nes oras lauke nebuvo tinkamas, tačiau jei turite galimybę juos kepti ant grotelių ar grilio, nepraleiskite!
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištiena500 gramų
-
Kefyras3 šaukštai
-
Malto imbiero2 arbatiniai šaukšteliai
-
Džiovinti česnakai2 arbatiniai šaukšteliai
-
Čili pipirai2 arbatiniai šaukšteliai
-
Kukurūzų miltai2 arbatiniai šaukšteliai (arba krakmolas)
-
Actas1 arbatinis šaukštelis
-
Paprika3 vnt (geriausia skirtingų spalvų)
-
Raudonasis svogūnas1 vnt
-
Ciberžolė1 arbatinis šaukštelis
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
-
Aliejus2~3 šaukštai
Gaminimo eiga
-
1. Daržoves nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite dideliais kubeliais.
-
2. Mėsą supjaustykite tokio pat dydžio kubeliais, kaip ir daržoves.
-
Reklama
-
3. Marinatui sumaišykite kefyrą, visus prieskonius, actą ir krakmolą. Sudėkite mėsą į marinatą ir gerai išmaišykite.
-
4. Ten sudėkite pjaustytas daržoves, uždenkite dangčiu ir palikite marinuotis 4–6 val.
-
Reklama
-
5. Kai viskas pasimarinuoja, ant medinių iešmelių suverkite mėsą pakaitomis su daržovėmis.
-
6. Apkepkite vėrinukus augaliniame aliejuje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Maždaug 5-7 minutes kiekvienoje pusėje. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.5/5 (6 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama